Здраве и красота

Най-честите признаци, че се нуждаете от детоксикация

Липса на енергия и хронично главоболие

22.03.2016г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Забързаното ежедневие, стресът, хапването на крак на бързи закуски и недотам здравословни храни, липсата на достатъчно физическа активност, околната среда, всичко това е причина в организма ни да се натрупват и задържат токсини.

Организмът винаги подсказва, когато има дисбаланс. Ето най-честите признаци, че се нуждаете от детоксикация сега.

Умора

Чувствате се често уморени, без енергия. Помислете дали не е време да детоксикирате тялото си. Когато ни се спи, често прибягваме до повишен прием на кафе и кофеинови напитки. Те не само, че не пречистват организма от токсините, но го дехидратират и увеличават сънливостта.

Проблемна кожа

Токсините имат огромно влияние върху състоянието на кожата. Когато тялото безуспешно се опитва да се освободи от тях, промените в кожата са видими. Най-често тя става по-мазна, появяват се пъпки, губи своя блясък. Кожата е един от първите органи, който ще ви покаже, че тялото ви се нуждае от промяна.

Главоболие

Ако някога сте спазвали плодово-чаено разтоварващ режим на хранене, едно от първите неразположения, с които сте се сблъсквали е главоболието. То се проявява в следствие на детоксикиране на организма.

По същия начин хроничното главоболие е знак, че се нуждаете от хранителен план, който да ви детоксикира. Имайте предвид, че по време на детоксикация в рамките на няколко дни главоболието може да се обостри и това е съвсем нормална реакция на организма.

Безсъние

Когато тялото ни има нужда от детоксикация, възможно е качеството на съня да бъде нарушено. Безсънието се свързва с редица проблеми. Единият от тях са токсините, които трябва да бъдат елиминирани.

Ако страдате от този проблем, означава че е добре да прочистите черния дроб, тъй като безсънието се свързва най-често с него.

Свързани статии

Обложен език

Погледнете добре езика си. Имали по него бели или жълти налепи, въпреки че редовно го почиствате? Езикът е важен показател за състоянието на организма.

Нездравословната храна, консумацията на алкохол, тютюнопушенето, оказват негативен ефект върху здравето ви, а чрез състоянието на езика тялото се опитва да покаже, че е време за детоксикация.

Снимки: istock

Коментирай