Здраве и красота

Как да възстановите ноктите от гел лака?

Поддържайте ги къси

05.04.2017г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Блестящ лак, който издържа до три седмици с камъчета и други красиви декорации? Гел лакът определено се е превърнал в любим на много дами. Всеки път можем да експериментираме с нови форми, цветове, акценти.

Но с времето този дълготраен гел лак прави ноктите по-меки, тънки и недотам привлекателни след снемането му. Как да възстановите ноктите след него? Следвайте тези стъпки и само след няколко седмици ще се радвате на по-здрави и лъскави нокти.

Поддържайте ги къси

Нокътната плочка е била изцяло обхваната от гел лака. С времето тя е изтъняла, по-крехка е, ето защо докато ноктите ви станат по-плътни и здрави е добре да ги поддържате къси. Така намалявате риска от счупване.

Също така, когато ползвате пила, пилете ноктите само в една посока. Леко заоблените нокти са прекрасни, а тук може да видите няколко идеи за маникюр на къси нокти.

Хидратирайте ги

Ноктите ви се нуждаят от ежедневна хидратация без значение дали се възстановяват след гел лак или са в отлично състояние. Подхранването им, както и това на кожичките около тях, ще осигури здрава основа, върху която да растат, но и ще ускори възстановяването им. В аптеките може да закупите чудесни хидратиращи кремове за ръце и нокти.

Спа процедури

Във всеки салон за красота се предлагат възстановителни спа процедури за кожата на ръцете и ноктите. Поглезете се с тях, защото това ще спомогне за възстановяването на ноктите ви. Но подобни грижи бихте могли да правите и у дома. Така например, приятно топлото прясно мляко ще направи ноктите ви по-силни, но и ще балансира техния цвят.

Накисването в хладък зехтин или масажирането на ноктите и кожичките с маслиново масло, ще ги хидратира и намали риска от счупване. Правете тези грижи един или два пъти седмично. Тук може да видите още няколко грижи за красиви нокти.

Свързани статии

Защитете ги

Възстановяването на ноктите след гел лака е добре да бъде консултирано с маникюрист. Тези специалисти ще ви препоръчат какви заздравители може да нанасяте върху ноктите си. Това ще спомогне за тяхното възстановяване, а и за подобряването на вида им.

Също така, докато трае възстановителният период е добре да вършите домакинската работа с предпазни ръкавици. Препаратите, топлата вода, допълнително ще увредят ноктите ви.

Коментирай