Здраве и красота

Домашен сух шампоан за тъмна коса

Бързо решение за спешни случаи

24.04.2017г. / 12 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Невинаги имате време да се изкъпете, особено ако сте прекалено заети с работа, гледане на бебе и куп други женски отговорности. Косата ви е мазна, а трябва да излезете и да се появите пред хора. На помощ идва сухият шампоан.

Не е нужно да си го купувате обаче. Можете да си го направите у дома бързо, евтино и лесно!

Съставки на сухия шампоан за тъмна коса:

  • 2 супени лъжици арарут на прах
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 2-3 капки етерично масло по избор за аромат

Нужни са ви само няколко минути, за да прикриете ужасните следи от себум по косата. Тя ще изглежда сякаш сте я измили преди малко. Прическата ви няма да подсказва как всъщност сте се справили с извънредната ситуация.

Смесете трите съставки. Пресейте ги през сито. Ако нямате сито можете да разбъркате съставките в дълбока купа с помощта на телена бъркалка за яйца. Тя върши чудесна работа.

Преместете сухия шампоан в подходящ стъклен съд с плътно затваряща се капачка. За нанасянето му ще ви е необходима пухкава четка за гримиране. С нея нанесете малко от сухия шампоан в корените на косата. Оставете го да подейства и да абсорбира излишния себум от косата и скалпа.

След това се наведете и разрошете косата си добре, така че излишният сух шампоан просто да падне от нея. Оформете прическата си и сте готови за излизане.

Коментирай