Здраве и красота

Упражнения за корем, които да правите у дома

Докато сме вкъщи, можем да спортуваме

16.03.2020г. / 11 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Плоското и стегнато коремче е мечта на всяка дама. Коремните мазнини се свалят най-трудно и бавно, затова трябва да бъдем постоянни в упражненията за стегнат корем. Ако нямате време за спорт, споделяме 4 ефективни упражнения за корем.

Ще ви отнемат няколко минути на ден, но ако ги правите 5 пъти седмично, сами ще се убедите в тяхната ефективност. Не забравяйте, че преди всяка физическа активност е добре да разгреете цялото тяло с лека гимнастика. Успех!

Упражнение 1

Легнете по гръб на постелката за гимнастика. Краката са събрани, ръцете леко встрани. Започнете да повдигате краката, като се опитате да ги държите изправени и събрани. Направете 3 серии по 15 повторения, като не забравяйте да дишате и да почивате около минута между сериите. Много е важно да не бързате при изпълняването на упражненията.

Упражнение 2

Отново сте легнали на постелката за гимнастика, но този път краката са леко раздалечени. Повдигнете единия крак, като го връщате в изходна позиция, повдигате другия. Трябва краката ви да се разминават и да се получи нещо като ножица, но с по-голям разкрач. Отново направете 3 серии с по 15 повторения.

Упражнение 3

Когато искате да стегнете бедрата и да смъкнете коремчето е добре да карате колело. Ако нямате такова или необходимото време, „карайте колело“ на постелката за гимнастика.

Свързани статии

Лесно и забавно упражнение, което ефективно стяга коремните мускули. Като за начало са ви необходими 3 серии с по 15 повторения.

Упражнение 4

Легнете по гръб на постелката за гимнастика. Започнете да повдигате краката, но ги сгъвайте в колената. Опитайте се при връщане в изходна позиция да не докосвате пода. Направете три серии по 15 повторения.

Снимки: Facebook Bright Side

Коментирай