Здраве и красота

Ползите от ябълковия оцет в грижата за красотата

Оцетът е полезен за кожата и косата

06.10.2017г. / 12 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ябълковият оцет има множество ползи за организма. Той се грижи успешно и за здравето на кожата и косата.

Вижте невероятните ползи на оцета в грижата за красотата.

Помага срещу акне

Киселините в ябълковия оцет успешно потискат възпалението и пробивите при акне. Третирайте засегнатите места по кожата с добре напоен памучен тампон с оцет. Внимавайте да не държите повече от няколко минути, за да избегнете изгаряния и наранявания.

Ябълковият оцет и ползите му за здравето

Лечение на пърхот

Оцетът облекчава сърбежа, лющенето на скалпа и зачервяванията. Разредете равни части оцет и вода и с тази смес изплаквайте скалпа след измиване със шампоан. Оставете да изсъхне без да изплаквате оцета. Ако имате тежък пърхот, прилагайте всяка вечер и измивайте отново на сутринта.

Детоксикираща вана

Накисването на цялото тяло във вана с ябълков оцет е чудесен начин да намалите мускулните болки, да отърсите тялото от стреса и да потиснете сковаността в ставите. Освен това оцетът ускорява отделянето на токсини от кожата като я прави гладка и чиста.

Маски за лице

С оцет могат да се правят маски за лице с лечебна сила. Смесен с глина, ябълковият оцет прави истински чудеса с кожата.

Домашни рецепти срещу изпотяване на подмишниците

Свързани статии

Маски за коса

Ябълковият оцет съживява сухата и увредена коса. Той балансира pH-то в косъма, стимулира корена и потиска производството на излишен себум. Оцетът помага за по-лесно стилизиране на косата със сешоар, защото прави косъма по-податлив на обработка.

Вана за крака

Накисването на краката във вана с оцет убива лошите миризми и бактерии.

Тонизира кожата

Ако кожата ви е изгубила сиянието си и се нуждае от тонизиране, изберете ябълков оцет. Разредете го с равни части вода. Оцетът прави pH-то на кожата неутрално, прояснява тена, балансира и хидратира.

Коментирай
Свободно време