Как да остаряваме елегантно?

Останете активни

28.09.2017г. / 12 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стареенето е естествена част от живота. Жените преминават през много повече физически и хормонални промени от мъжете. Ето защо, дамите трябва да се грижат за себе си повече, за да подготвят телата си за настъпващите промени. Стареенето може да бъде елегантно, но как да го постигнем?

Добър живот – добро остаряване

Изборът ни на начин на живот пряко засяга телата ни. Така че, ние трябва да живеем добре, ако искаме да стареем добре. Изследванията показват, че гените са само 25% отговорни за това как старее косата, кожата ни и т. н. Нашият начин на живот, стресът, хранителните навици, играят важна роля в застаряването ни.

Как да се храните според типа фигура? (галерия)

Останете активни

Физическата активност е от жизненоважно значение за поддържането на тялото гъвкаво и младо. Активността спомага за контролирането на хормоните, но и за това да запазим умствената и физическата си сила.

Проучвания показват, че серотонинът, който е хормон, отговорен за поддържането на настроението, съня, апетита и кръвното налягане, намалява с възрастта. Но физическата активност може да помогне на тялото ни да поддържа неговия синтез.

Здравето на мозъка е жизненоважно

Важно е да се разбере, че застаряването не засяга само телата ни, но и съзнанието, умствената дейност. Затова е много важно да се грижим за нашите мозъци, както за телата ни. Ето защо четенето на книги, забавните настолни игри, хобито, спорта, могат да ни помогнат да поддържаме добра когнитивна функция. Не бива да забравяме и за полезните за мозъка храни, като орехите.

Съветите на дерматолозите за млада и здрава кожа

Намерете работа, която да ви харесва

Един от начините, по които можем да влошим признаците на стареене, е да бъдем емоционално нещастни или незадоволени. Затова е много важно работещите жени да се чувстват доволни от работата си.

Разбира се, че идеална работа няма, но ако намерите тази, която ви доставя удоволствие, това може да подобри вашето умствено и емоционално благополучие. Ако сте щастливи, когато отивате на работа, имате нови и нови предизвикателства в нея, всичко това ще ви помогне да се почувствате по-млади.

Запазете любовта си към живота

Необходимо е да останем позитивни за живота и всичко, което ни е дал. Изследвания потвърждават, че хората, които виждат повече положителни събития в живота си, са по-здрави от тези, които са негативно настроени и постоянно се оплакват. Животът ни предлага позитивни и негативни моменти, но ние решаваме на кои ще обръщаме повече внимание.

Свързани статии

Насладете се на подаръците на стареенето

Стареенето е треньор в живота, който ни дава много важни уроци и препоръки. Важно е да си спомняме по-често за този опит, за многото прекрасни неща, които сме постигнали, вместо да съжаляваме за това, което не сме, или да имаме негативни мисли за остаряването.

Стареенето е факт от живота, от който не можем да се скрием. Така че трябва да го приемем, да го разберем и даже да сме благодарни за него. Застаряването може да бъде дори чудесно преживяване, ако променим разбирането си за него. Грижата за себе си, за физиката и психиката ни ще ни помогне много да се чувстваме добре.

Снимка: istock

Коментирай