Здраве и красота

Различни употреби на балсама за устни

За какво още да го използваме

10.10.2017г. / 12 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Балсамът за устни е наш спасител в студените зимни дни. Той предпазва устните от напукване, предизвикано от силен вятър и дехидратация.

Но балсамът за устни може да ни спаси и по много други начини. Той може да се използва и в други случаи, в които кожата ни има нужда от помощ.

Различни употреби на содата за красота

За какво още да използваме балсам за устни?

За овлажняване на наранена кожа

Спокойно можете да нанесете балсам за устни и по други места, не само по предназначение. Овлажняващите вещества в него са нежни и помагат в подхранването и премахването на напукването по кожата, особено по лицето, където кожата е много нежна.

Омекотява кожичките около ноктите

Кожичките около ноктите загрубяват лесно през есента и зимата. Можете да върнете тяхната мекота с помощта на балсам за устни. Намазвайте кожичките с балсам всяка вечер в продължение на една седмица и вижте резултатите.

Успокоява наелектризирана коса

Можете да намажете непослушните косъмчета с малко балсам за устни. Той неутрализира статичното електричество и приглажда косата. Вече няма да имате нужда от лак за коса, който я изсушава.

Различни употреби на старите вестници

Лекува разранен нос

Есента и зимата са двата сезона, в които непрекъснато ви нападат вируси, а носът тече. От бърсането се получават раздразнения, червена и напукана, лющеща се кожа. Успокойте я с балсам за устни.

Помага на грима да се задържи по-дълго

Използвайте балсам за устни вместо основа за сенки. Балсамът помага за удължаване на тяхното задържане върху кожата.

Свързани статии

Вместо руж

Използвайте балсам за устни с перлен блясък и цвят, който ще придаде свеж вид на вашите скули. Размажете малко балсам по бузите си и го разнесете с пръсти. Ще се получи естествен и нежен ефект с блясък и цвят.

За приглаждане на буйните вежди

Веждите ви стърчат и дори мокренето с вода не помага? Използвайте балсам за устни.

Полезен в превенцията на мазоли

Купили сте си нови обувки? За да не ви се образуват мазоли, намажете мястото, което потенциално би било наранено с балсам за устни. Така триенето ще се намали.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Килеша ( преди 6 години )
Намажете се с балсам за устни от горе до долу, а даже можете да го използвате и за лубрикант.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар