Здраве и красота

Как да накъдрим косата без да я увредим?

Полезни съвети и идеи за прически с къдрици

15.11.2017г. / 13 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не всяка дама има късмета да притежава естествено къдрава коса с нежни, изящни и изваяни къдрици. За щастие има продукти, които могат да помогнат да оформите косата си по начина, който искате.

Най-лесно бихте могли да го направите с маша за къдрене на коса. Нужно е само да изберете подходящ продукт, който да щади косата, да не я изгаря и да притежава специално покритие.

Как да накъдрим косата без да я увредим?

Някои маши за къдрене от ново поколение притежават специално покритие с йонна грижа за лъскава коса. Това покритие спомага за приглаждане на косъма и предотвратява накъсването и наелектризирането му. Други уреди пък са с титаниево-керамично покритие, което запазва естествения блясък на косъма.

Регулирайте температурата на уреда

Различните типове коса се нуждаят от различна температура при обработка. Не всеки косъм може да понесе висока температура. Важно е да откриете точната температура за вашата коса, така че да оформите прическата си без да нарушите структурата на косъма.

Свързани статии

Прилагайте предпазващ спрей

От голяма важност е да се употребява продукт, който предпазва от вредното влияние на нагряващия уред. Тези продукти се нанасят върху косъма преди обработката му с машата за къдрене.

Използвайте четка за коса

Преди да преминете с машата по кичура е важно той да е добре сресан. Изгладеният кичур се накъсва и начупва много по-трудно при термична обработка.

Коментирай
Свободно време