Здраве и красота

8 начина да облекчите стреса, главоболието и отрицателните емоции

Само за 5 минути

01.03.2018г. / 12 31ч.
Михаела Лазарова
Сурия мудра. снимка: istock

Сурия мудра. снимка: istock

Погледнете ръцете си. Ако някой ви попита какво виждате, ще отговорите, че виждате само ръцете си. Но не така гледат на човешкото тяло рефлексолозите. Според рефлексологията върху нашите ръце са разположени много активни точки, които дават власт над нашите тяло и ум.

Вижте 8 начина, които ще ви помогнат само за 5 минути да облекчите стреса, главоболието и отрицателните емоции, стимулирайки по определен начин ръцете си.

Започнете с палеца и продължете с останалите стъпки.

Палец

Според рефлексологията палецът се свързва с тревожността и главоболието. Ако страдате от главоболие, провокирано от нервност, обгърнете палеца си с другата ръка за 5 мин. Това трябва да облекчи неразположението ви.

Показалец

Този пръст контролира мускулните болки, както и чувствата на разочарование, страх и неудобство. За да облекчите тези неразположения обгърнете показалеца си с другата ръка за 5 минути.

Изненадващи фактори, предизвикващи тревожност

Средният пръст

Обгръщането на средния пръст ще ви помогне, когато се чувствате раздразнени, ядосани или по-уморени от обикновено. Изследванията показват, че тази стимулация намалява кръвното налягане и ви успокоява.

Безименен пръст

Отрицателните емоции и тъгата ще изчезнат, ако обгърнете с другата си ръка безименния пръст за 5 минути. Не забравяйте да запазите спокойствие и да балансирате дишането си.

Малкият пръст

Малкият пръст е отговорен за самочувствието, стреса и нервността. Ако сте склонни често да изпитвате дефицит на самочувствие или се чувствате напрегнати, в рамките на 5 минути масажирайте малкия пръст на едната ви ръка. Докато го правите, опитайте се да мислите за хубави неща.

Физически симптоми на депресия

Дланта

Поставете пръстите на едната ръка в средата на другата длан. Масажирайте я с кръгови движения и вдишайте и издишайте дълбоко три пъти. Рефлексолозите казват, че дланта е центърът на вашите чувства и емоции. Изследванията показват, че редовното масажиране на вашите длани помага за предотвратяване на гадене, стрес, диария и запек.

Свързани статии

Дланите се притискат една към друга

Тази позиция на ръцете често се използва в медитацията. Тя ви помага да се концентрирате и да поставите вашите мисли в ред. Като леко притискате дланите си една към друга може да подобрите кръвообращението си.

Сурия Мудра (виж главната снимка)

Тази позиция на пръстите ще ви помогне да подобрите храносмилането и метаболизма си. Техниката се използва и при загуба на апетит.

Правете редовно тези стимулации, за да почувствате и ефекта от тях.

По материали от brightside.me

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 6 години )
4uvala sum za tazi tehnika - mudrite . imam i knijka v ku6ti za tiah , no bukvalno triabva da gi znae6 naizust , za da znae6 koia za kakvo prilaga6 , i pak ne vinagi sa uspe6ni kogato si silno nastinal
отговор Сигнализирай за неуместен коментар