Здраве и красота

3 съвета за сияйна здрава кожа

Прости правила, които правят кожата винаги млада

01.03.2018г. / 11 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена мечтае за красива кожа, която да сияе и да остане млада задълго. Сияйната кожа не се дължи само на добрите гени. За нея трябва да се потрудим малко повече. Тя ще ни се отплати подобаващо.

Ако искате да се радвате на красива, здрава, сияеща кожа без бръчки, следвайте неизменно тези 3 полезни съвета.

Ако имате мазна кожа, запомнете тези неща!

1. Грижете се за кожата отвътре навън.

Вгледайте се в тялото си. Разберете дали го хидратирате достатъчно добре. За да е опъната и млада кожата, тя се нуждае от много течности.

Важно е в менюто си да включвате мастни киселини. Полезните мазнини са основният компонент, изграждат дерма клетките. Мазнините контролират деленето и регенерацията на кожните клетки.

Включете авокадо, зехтин, маслини в диетата си. Техните полезни хранителни вещества са от огромно значение за кожата ви.

2. Взимайте минерални бани с английска сол.

Английската сол е съставена от минерала магнезий. Преди лягане вземете вана с английска сол без да се изплаквате след това. Нека солите изсъхнат върху кожата. Дайте им възможност да проникнат добре през нощта.

5 стъпки за блестяща кожа

Магнезият има силата да се бори с акнето и да намалява червенината по кожата. Той успокоява възпалението в нея и провокира деленето на клетките.

3. Направете си домашен овлажнител.

Най-доброто, което можете да направите за кожата си е да я подхраните с натурални продукти. Избягвайте готовите хидратанти, защото в тях има вредни вещества, консерванти, подобрители, SLS, парабени.

Вместо тях третирайте кожата ежедневно с кокосово масло, зехтин, масло от авокадо, макадамия.

Коментирай