Здраве и красота

Маска с мед и аспирин за чиста и здрава кожа

Ще ви отърве от акнето

12.03.2018г. / 10 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата се нуждае от специална грижа, за да бъде здрава, сияйна, подхранена. Аспиринът и медът са много подходящи в грижата за кожата. Те я подхранват и облекчават възпаленията в нея.

Аспириновата маска е дългогодишен приятел в домашната козметика. Подходящ е за всички типове кожа. Има особено благоприятен ефект върху мазна и проблемна кожа.

Как аспиринът влияе на зачеването?

Аспиринът почиства кожата, изравнява тена и придава мекота, характерна за бебешката кожа. След 3-седмично прилагане на маски с аспирин резултатът е налице – успокоена, освежена кожа със свеж цвят и чисти пори.

Защо аспиринът е толкова полезен за кожата?

Защото съдържа ацетилсалицилова киселина. Тя се използва широко в продуктите за поддържане на здрава и чиста кожа. Салициловата киселина, която е отличен ексфолиант, има противовъзпалително действие и стимулира обновяването на кожните клетки.

Тя прониква в дълбочина в кожните гънки като повлиява благоприятно акнето, изглажда неравностите и потиска развитието на бактерии.

Медът също има много мощни антибактериални свойства. Той успокоява кожата, подхранва я с множество важни хранителни вещества и едновременно с това я хидратира.

Необходими продукти за маска с мед, кисело мляко и аспирин:

  • 3-4 аспирина
  • няколко капки хладка вода
  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • 1 супена лъжица мед

Аспирин и отвара от магданоз при проблемна кожа

Поставете хапчетата аспирин в хаванче и ги намачкайте на фин прашец. Добавете няколко капки вода и разбъркайте. Ще се получи хомогенна паста. Към нея добавете киселото мляко и меда. Разбъркайте.

Нанесете маската върху добре почистена и подсушена кожа. Масажирайте за около 3 минути, за да втриете надълбоко съставките. Изчакайте 10 минути, докато подейства, след това изплакнете.

Правете маската веднъж седмично за добри резултати.

Вижте още:

Коментирай