Здраве и красота

Как ни влияе пълнолунието?

Засилва емоциите ни

30.04.2018г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато чуем пълнолуние, винаги се сещаме за красивата картина на пълната Луна в нощното небе. Според учените това красиво явление оказва влияние върху нашето физическо и емоционално състояние. Така например, някои хора следват лунната диета и по време на тази фаза на Луната, тъй като има благоприятен ефект върху тяхната фигура.

Повече за това какви промени може да очаквате по време на следващото пълнолуние, вижте в следващите редове.

Цикълът на съня ви се променя

Как спите, когато има пълнолуние? Вероятно сънят ви понякога е нарушен по време на тази фаза на Луната и това е съвсем нормално. Според едно швейцарско проучване, публикувано в научното списание Current Biology, небесното тяло действително оказва влияние върху съня ни.

Изследователите споделят, че чрез направените от тях тестове са открили, че 4 дни преди или след отминаването на пълнолунието е много възможно да не спим толкова добре. Учените са открили, че не само спим по-малко, но фазата на дълбок сън спада с около 30%, както и нивата на хормона на съня мелатонин.

Съвети за щастие от един столетник

Повлиява енергийните нива според зодията

Пълнолунието може да повиши вашите енергийни нива, но всеки представител на зодиака се справя по различен начин с него. Така например, за един Лъв това е страст, творчество и ентусиазъм, докато за Девата не е така.

Лъвовете са склонни да бъдат много предприемчиви и затова приемат енергията на пълнолунието, за да определят своите нови начинания. От друга страна Девите стават още по-организирани в работата си. Без значение под коя зодия сте родени, възползвайте се максимално от енергията на Луната.

Тест за богатство

Оказва влияние върху кръвното налягане и вените

Понеже Луната „контролира“ приливите на водните басейни на нашата планета, смята се, че тя има същия ефект върху телата ни, тъй като те основно се състоят от вода. В следствие на това може да усетите повече тежест и напрежение в краката ви.

Хората с определени здравословни проблеми като разширени вени, хемороиди, страдат повече по време на пълнолуние. Колебания в кръвното налягане също не са изключени.  

Свързани статии

Вашите емоции

При всеки човек има както отрицателни, така и положителни емоции. При пълнолуние емоциите ви могат да бъдат по-силно изразени.

Оказва влияние върху либидото

Въпреки че няма много изследвания за връзката на Луната с нашето сексуално желание, учени смятат, че пълнолунието може да повлияе положително на любовната ни нагласа, на създаването на нови контакти и т. н.

Коментирай