Здраве и красота

Най-новите програми за здрава коса

21.05.2007г. / 16 32ч.
Аз жената
Най-новите програми за здрава коса

За да разкаже за най-новите програми които правят нашата коса блестяща и здрава се обърнахме към топ коафьора на салони за красота Мадлен – Ина Михова.
Тя е носителка на редица престижни награди и на всеки 6 месеца посещава световните модни столици, Париж, Милано, Атина, Москва и т. н., за да сверява часовника си за най-новите тенденции в грижата за косата и прическите.
В световен мащаб ежедневието на хората става все по-динамично и забързано и все по-малко са хората, които се грижат за здравето на своята коса и кожата на главата, които са свързани. При пърхот или лющеща се кожа здравето и вида на косата също не е добро. Това довежда до нуждата, когато се посещава студио за красота, фризьорът, който се грижи за визията да се грижи и за здравето на косата и кожата. За тази цел са разработени тези програми, които са изключително ефективни.
Първо след като се уточни прическата се прави диагностика на косъма и кожата с един специален микроскоп наречен Микровизор и в зависимост от това се предприема нужната терапия. Използват се продукти, които са от изключително висок клас и дори хора алергични към въздуха ги приемат нормално. Ако има свръх омазняване в корените и се налага всекидневно миене на косата, което довежда до повишена секреция на мастните жлези. За тази цел се поставя специален продукт преди шампоана, който регулира мастната секреция. След това се използва още един специален апарат, който с помощта на температурата, действа като катализатор и спомага продукта да проникне в дълбочина – отнема 5 минути. Измива се със лечебен шампоан от същата серия за затвърждаване на резултата и накрая се слага серум, който действа в следващите няколко дни.
Другият често срещан проблем е пърхотът или лющеща се кожа получаващи се най-често от силен стрес при който кожата на главата се стяга и затиска космите и се получава не само кожен проблем, а и косопад. Използва се специален антистресов продукт за кожата.
При пърхот се прави ексфолиация, която е много фина и се премахват мъртвите клетки, което почиства кожата на главата. После с помощта на апарат действащ с пара и един лек масаж засилващ циркулацията на кръвта. Измива се с лечебен шампоан и се поставя серум, който пречи на размножаването на бактериите по скалпа. Във всички случаи преди шампоана се поставя специално олио, което се слага преди шампоана концентрирано разработени амино киселини и други съставки, подобряващи състоянието на косата. Благодарение на температурата от апарата проникват в дълбочината на косъма и по този начин става едно дълбоко подхранване. То е много подходящо за летния период, не само за косите които са дехидратирани в краищата. Терапията за кожата винаги върви с терапията за дължините. За да може като краен резултат да имаме здрава и жизнена коса.
Терапиите против косопад са изключително ефективни и дават резултат още от първия път. Отново се слага маска, прави се масаж, за да се засили циркулацията на кръвта и по-добре да се абсорбира от кожата. След това, за да проникне в корените отново се използва температурата, измива се с лечебния шампоан и се поставя ампула против косопад, която е без измиване и подсилва. А докато се прави всичко това, клиентът стои с дълбоко хидратираща маска за краищата.
В Салони за красота “Мадлен”, където можете да получите всичко това, всяко измиване на косата е с ароматерапия. Към подстригването се включва и парафинова ръкавица за релакс на ръцете и всичко е съчетано. Докато трае измиването се прави и точков масаж и ароматерапия и накрая се слага масло от Смирна на местата, които пулсират, за да може през целия ден хората без да подозират, да им се вдъхва настроение. Доказано е, че това етерично масло е с такова действие.

В разгара на абитуриентските балове попитахме Ина за най често поръчваните прически при тях. Тази година са актуални полуприхванати, полупуснати кичури, което е и желанието на самите абитуриентки. В техните салони прическата се съобразява не само с формата на лицето и тоалета, а и с височината и с какво би се чувствала тя удобно. Всяка абитуриентка се подлага на тест, който дава яснота какво точно иска съответния абитуриент.
Относно подстригванията, вече не са актуални големите разлики в дължината и на мода са по-късите прически.
Ина Михова можете да откриете в Салони за красота “Мадлен”
на бул. “П. Евтимий” - 29А тел: (02) 989 99 66 и
Кв. “Изток”, бул. “Цариградско шосе”, бл. 14, тел: (02)873 81 43

Коментирай