Здраве и красота

За световния принос на българските лекари

Впечатляващите постижения на проф. Екатерина Титянова

24.05.2018г. / 15 14ч.
Мария Дуковска
За световния принос на българските лекари

Единствената жена в България с две академични титли се срещна с колегата ни Петьо Атанасов, за да разкаже какво е да си преподавател, писател и същевременно да разкриваш тайните на мозъка.

Представяме ви професор Екатерина Титянова – доктор на медицинските науки, академик на Българската академия на науките и академик на Сръбската кралска академия, която има световен принос в неврологията.

„Когато постигнеш един връх и погледнеш надолу, виждаш пътя, който си извървял и ти се струва лесно, но по-важно е, когато погледнеш нагоре да видиш следващия връх и пътя, по който трябва да минеш.“ – споделя пред Bulgaria ON AIR.

Преди седмици проф. Титянова получава медицински „Оскар“ за създаването на първата по рода си българска школа по невросонология. Тя е носител и на престижната награда „Питагор“, както и на национални и международни научни награди, член е на редица национални и международни организации и фондации, специализирала е в престижни университети в САЩ, Финландия, Австрия, Германия и Мексико.

За себе си казва, че преподава от първия ден след последните ѝ дни в университета като студент, защото е признателна.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време