Периодичното гладуване е тенденция, която напоследък е сред най-ползваните за отслабване и пречистване на организма от токсини. Тя кара организма да се чувства по-лек и помага за премахването на подуването и излишните тлъстини.

Топ 10 съвета за отслабване, различни от диета

Какво представлява диетата 16:8?

При този начин на хранене съществува прозорец от време, в което приемате цялата храна за деня или в рамките на 8 часа. През останалите 16 часа не слагате нищо в устата си освен вода.

Например, храните се от 10 до 18 часа или от 12 до 20 в зависимост от индивидуалния ви ритъм на живот. Възможни са и други часови интерпретации като първата се смята за най-полезна, тъй като вечерята е по-ранна.

Още по темата

Лесно отслабване с диетата Веган до 6

Защо диетата 16:8 е полезна?

Периодичното гладуване се счита за добър начин да контролирате кръвната захар, инсулина и кръвното налягане. При краткотрайното лишаване от храна в рамките на денонощието метаболизмът се забързва и активизира, което води до ускорено изгаряне на мазнини и калории.

По време на периода на гладуване имате право освен вода да пиете и черен чай, зелен чай, кафе.

В рамките на прозореца за хранене можете да ядете каквото си поискате. Ако желаете да изгорите повече мазнини, разбира се, е препоръчително да се храните здравословно и да броите приетите калории.