Здраве и красота

Лесно отслабване с диетата Веган до 6

Подходящ режим на хранене за онези от вас, които не могат да спазват диети

02.07.2014г. / 09 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Веганството е не само начин на хранене, но и начин на живот. За разлика от вегетарианците, които изключват от менюто си червено месо, риба и пилешко месо, веганите изключват напълно животинските продукти. Те не консумират дори яйца и млечни продукти.

Много световноизвестни личности са приели веганството като начин на хранене, някои от тях са Бионсе, Бил Клинтън, Натали Портман, Алиша Силвърстоун и други. Може ли веганството да помогне в отслабването?

Според Марк Битман, който е експерт по хранене може. Неговата книга „Веган до 6“ запознава читателите с принципа на това хранене.

Самият автор е успял да загуби излишните килограми и да подобри значително здравословното си състояние благодарение на този модел на хранене. Какво се изисква да спазвате в диетата Веган до 6 (VB6)?

Режимът е лесен за следване, особено за онези от вас, които не обичат да спазват строги диети.

От момента на вашето събуждане до 18 часа от вас се изисква да се храните само с плодове, зеленчуци (консумирайте от тях в изобилие), варива (в умерени количества), ядки, пълнозърнести храни (в умерени количества), заместители на млечните продукти (умерени количества).

Свързани статии

След 18 часа е разрешено в умерени количества да консумирате от любимите ви храни като месо, яйца, млечни продукти. Въпреки че някои експерти отричат този модел на хранене, свалянето на излишните килограми е факт.

Сваляте постепенно. Според Битман дори когато се борим с излишните килограми не бива да лишаваме своя организъм от малките изкушения.

Ето и примерно меню:

Закуска:

Предварително накиснати овесени ядки с пресни плодове, ядки, малко мед и бадемово мляко или може да си направите шейк от банан, манго, кокос, праскови с малко лед

Обяд:

Салата от пресни зеленчуци с нахут или ядки; може да си направите зеленчуци на пара, бистра зеленчукова супа

Закуска преди обяда и следобедна закуска – пресни плодове, зеленчуци или ядки.

Вечеря:

Всичко, което искате, но в малки количества! Например печено месо, печена риба, сандвич или порция сладолед. Пийте много вода, по възможност избягвайте солта и захарта.

Снимка: thinkstock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Неразбиращ ( преди 7 години )
А кое е всъщност неграмотното?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Грамотен ( преди 7 години )
Вижте си заглавието и помислете пак кое му е веганското, госпожа Грамотна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Минувач ( преди 7 години )
Е, кое му е веганското - особено вечерята - неграмотни редактори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар