Здраве и красота

10 начина да стимулирате косата да расте по-бързо

Хитрини за красива и гъста коса

10.05.2019г. / 12 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коя жена не би искала косата ѝ да расте бързо и да е здрава. Отговорът е ясен, но постигането на този ефект невинаги е лесно. Необходимо е да се следват някои прости правила, които помагат за по-бърз растеж на косата.

1. Преминете на по-тъмна боя 

Ако се боядисвате в руси тонове, трябва да знаете, че това може да е част от проблема ви с растежа. Русото изтощава повече от останалите цветове. За да ускорите процеса на растеж, дайте малко почивка на косата от светлите тонове.

10 натурални метода за борба с косопада

2. Подсилете скалпа 

Масажирайте скалпа с пръсти, когато миете косата си. Можете да го правите и през деня на суха коса. Това стимулира кръвообращението на главата, респективно подхранването на космените фоликули с необходимите за растежа вещества.

3. Спете върху копринена възглавница 

Нежността на коприната помага за предпазването на косъма от начупване, накъсване и увреждания. Когато косъмът е здрав, той расте по-лесно и бързо.

4. Дайте почивка на косата си 

Ако сте свикнали ежедневно да стилизирате косата, да я сушите, да я изправяте или къдрите с нагряващи уреди, да я боядисвате често, опитайте се да редуцирате всички тези вредни навици. За да ѝ дадете възможност да се възстанови и да започне да расте по-бързо ѝ дайте почивка.

5 грешки, с които съсипвате цвета на косата

5. Не правете конската опашка стегната 

Това е най-разпространеният начин за носене на косата, който обаче е вреден за нея. Опъването и стягането на косата с ластик я накъсва, уврежда корените на косата и пречи на бързото израстване на нови косми.

Коментирай