Здраве и красота

Моите тайни за детоксикирана и млада кожа

Годините нямат никакво значение

17.10.2018г. / 14 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Аз съм една жена на 38. Никога не съм изпитвала притеснения да споделя годините си, а сега приближавайки златните 40, още по-малко искам да ги крия. Казват, че е хубаво човек постоянно да преоткрива себе си. Самата истина! Поредното преоткриване, което направих със себе си бе в грижите за моето Аз.

Спорт 4 пъти седмично и пълна промяна в начина ми на хранене. Какво се промени? Всичко! От осанката, излъчването, фигурата, усещането ми за жена, не на последно място – кожата. Кожата е най-големият орган на човешкото тяло, а сякаш по-често забравяме да се грижим за нея. За щастие още от тийнейджърските си години обичам да прилагам домашни маски и пилинги, да посещавам козметични процедури, да се грижа за кожата на тялото и лицето си.

Сега, когато въведох промени в начина си на хранене и спортувайки редовно, знам че това е най-добрата грижа за моето тяло, за моята кожа. И знаете ли, те ми се отблагодаряват. Може би затова все още не се страхувам да кажа „Да, аз съм на 38!“.

Като жена, се чувствам длъжна да споделя моите малки тайни за красота.

Ще започна с вредното влияние на околната среда върху кожата ни. От естествените фактори, на които сме изложени до тези предизвикани от човека, кожата ни ежедневно е изложена на замърсявания, вредни слънчеви лъчи, студ, топлина, химически или биологични агенти като почистващи препарати, бактерии.

В допълнение заседналият начин на живот, нездравословно хранене, стрес, работна среда, която не е добре проветрива и т.н. И понеже ежедневието ни е толкова динамично, подминаваме всичко това, докато една сутрин не се събудим и не погледнем в огледалото повехналата си кожа.

Момичета, вземете лист и химикалка и си записвайте.

Бюти стъпки за детоксикиране на кожата:

1. Започнете с вашите утрини и първата и най-важна напитка за деня. Това е чаша свежа вода, към която може да добавите малко лимонов сок. Ако предпочитате, водата може да е приятно топла. Напитка, с която ще събудите тялото и която ще ви помогне да елиминирате голяма част от токсините.

2. Суперхраните за моята кожа – Това са тези полезни продукти, които ще ви помогнат да поддържате и фигурата си във форма. Сред моите любими са суровите бадеми, кашу и орехи. Съдържат витамин Е, а кожата ми го обича. Риба консумирам 2-3 пъти седмично, а спортният ми режим изисква и качествено червено месо, яйца, здравословни въглехидрати, плодове и зеленчуци, фъстъчено масло. Искам да обърна внимание и на напитките, сред които са кафе, фреш от морков, зелен чай сенча и матча, вода, много вода. Всичко това презарежда кожата ми, детоксикира я, спомагайки и на синтеза на колаген.

3. Нещо, което искам да отбележа е, че не консумирам сол, захар и сладкиши. Последните две нанасят големи щети върху здравето и красотата.

4. Ежедневните навици за красота – Те включват необходимите почистващи продукти, грим със слънцезащитен фактор, маски за лице, пилинг, които си правя един или два пъти седмично. Нещо, без което не мога са моите специални кремове за лице от серията Lierac Supra Radiance.

Наричам ги така, защото те са моят разкрасителен ритуал, който възпрепятства токсинното стареене на кожата. В резултат, тя е предпазена от външните агресори, подсилена е и продължава да се обновява правилно, благодарение на синтеза на колаген.

Серията включва Anti-ox renewing cream-gel -  възстановяващ антиоксидантен гел-крем за нормална и комбинирана кожа,  Anti-Ox Renewing Cream – за нормална и суха кожа, Detox Renewing  Night Cream – детоксикиращ възстановяващ нощен крем за блясък,  Eye Radiance Serum  - суперактивен лифтинг серум, който възвръща блясъка на зоната на околоочния контур, Double Peeling Radiance Mask - озаряваща пилинг маска. 

Основните съставки, които влизат във формулата на серията са: бял пчелник, който има възобновяващо действие върху клетките; хиалу-3, който подсилва противостареещия ефект, като повишава концентрацията на хиалуронова киселина в трите слоя на кожата. Освен тях, ще поглезите кожата си и с други незаменими помощници в антистареенето, като дърво пагода и оризова пудра, масло от марула, екстракт от албиция и млечна и гликолова киселина, облекчаващ рускогенин, вулканични микро кристали, растителни масла, масло от шеа.

Тъй като моята кожа е нормална към комбинирана, аз избрах грижа с  Anti-ox renewing cream-gel,  Detox Renewing  Night Cream,  Eye Radiance Serum. Няма да пропусна да спомена и пилинг маската Double Peeling Radiance Mask, която прилагам един път седмично. 

Признавам, че кожата ми се чувства наистина необикновено. Текстурата на продуктите е с лек флорален аромат, веднага се абсорбира, а кожата ми е озарена, видимо по-млада и трябва да отбележа – без да запушва порите. Грижа, която заслужава всяка дама. 

5. Спорт – Как спортът повлиява положително на кожата? Най-напред подобрява кръвообращението, а то е от решаващо значение за нейната красота. По време на спорт тялото отделя пот, която естествено прочиства организма от токсините в него.

Мога да споделя, че още на 6-ия месец от моята лична промяна, състоянието на кожата ми се промени. Тенът ѝ се озари, все по-рядко ми излизат пъпчици. Нещо повече, не само аз го забелязвам, но и всички останали. Затова спортувайте!

6. Елиминиране на стреса – Това също е част от бюти триковете, тъй като ежедневният стрес е най-големият разрушител на красотата и ускорител на процесите на стареене. Опитвам се да надделея над него отново със спорт, аромат на лавандула, козметичен масаж един или два пъти месечно.

7. Витамини и минерали – Начинът ни на хранене може да помогне за детоксикирането на кожата, но не бива да забравяме и за допълнителния прием на важни хранителни елементи, които благоприятстват нейното здраве. Магнезий, витамини от групата В, селен, витамини А и Е, присъстват в моето ежедневие под формата и на хранителни добавки. Те са мощни антиоксиданти.

8. Моето любимо смути – довършвайки тези редове, отпивам от любимото смути. Напитката не само ме засища, но съставките в нея ми осигуряват енергия за ежедневните ми задължения и разбира се, грижат за красотата ми. Тя комбинира свежи листа спанак, 1 банан, няколко ягоди или сини боровинки, щипка канела, 1 чаена лъжичка мака на прах, натурално какао, краве или бадемово мляко, малко мед.

Не на последно място - смейте се! Чували ли сте за гелотологията? Това е наука за смеха, според която смеещият се е по-привлекателен, здрав и красив. Бъдете забележителни!

Снимки:  Lierac; istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
XoXo ( преди 5 години )
Коя си ти?Редовен рекламен трик.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар