Здраве и красота

Хранителни вещества за сексуалната функция

Бъдете винаги във форма

21.11.2018г. / 07 08ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Здравословният сексуален живот зависи от доброто хранене. Не се съмнявайте в това! Добрата нервна функция, балансираните нива на хормоните, добрият кръвопоток към половите органи, са от съществено значение за сексуалната активност. За да се поддържат тези системи е важно в менюто ни да присъстват храни като бобови растения, зърнени продукти и други сложни въглехидрати, много плодове и зеленчуци, качествени протеини.

Кафе с лимон – за какво е полезно?

Обърнете специално внимание на консумацията на цитрусовите плодове, които съдържат витамин С. Той е важен за укрепване на стените на кръвоносните съдове. Също така не пропускайте и нискомаслените млечни продукти, бадеми, скумрия, сусамово семе, тъй като те са богати на рибофлавин (витамин В2), който е важен за женското здраве.

Кои други хранителни елементи могат да подобрят сексуалната ви функция и как да си ги набавите?

Витамин Е и сексуална функция

Според някои експерти недостигът на витамин Е може да наруши сексуалната функция. Освен под формата на хранителни добавки, може да си го осигурите и чрез консумацията на зехтин, ядки, семена, зелени зеленчуци, тиква, сушени кайсии, киви и други.

6 важни за мозъка витамини и минерали

Преборете умората

Умората и депресията са сред най-често срещаните причини за отказ от секс. Колко често спортувате? Знаете ли, че редовната физическа активност спомага да намалите нивото на стрес и подобрява сексуалната функция. Също така, спортът стимулира секрецията на ендорфини и кръвни клетки. Умората ви би могла да се дължи и на желязодефицитна анемия. Добавете към менюто си червено месо, риба, черен дроб, боб, спанак, сушени плодове.

Свързани статии

Не забравяйте за цинка

Знаете ли, че цинкът е свързан със сексуалната функция и качеството на спермата? Микроелементът се съдържа в добри количества в храни като морски дарове, храни от животински произход, черен дроб, мляко, боб, яйца, ядки и пълнозърнести храни.

Не на последно място, опитайте се да намалите консумацията на алкохол, тютюнопушенето и консумацията на наситени мазнини, които се съдържат в любимите ни и вредни лакомства, палмовото масло, кравето масло, млечните продукти и други. Те са една от причините за повишаване на холестерола в кръвта и натрупването на атеросклеротични мастни плаки върху кръвоносните съдове около сърцето. Всичко това нарушава кръвообращението като засяга и кръвопотока към половите органи.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 5 години )
ako 4aka niakoi s hrana da me kara da oravia sex,,,,,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота