Здраве и красота

Искате да промените себе си – започнете от косата

За повече самочувствие и женственост

01.12.2018г. / 10 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„С напредване на годините красотата на една жена само расте!“ – Одри Хепбърн

Самата истина! Но не бива да забравяме, че красотата ни се дължи не само на гените, но и на грижите, които полагаме за себе си. Въпреки че всяка жена иска да намери своя собствен стил, който да я отличава и да е отражение на нейната същност, сякаш идва един момент, в който се оказва, че толкова много сме се застояли в своята зона на комфорт, че не сме готови да променим нищо, дори косата си.

Всъщност в тези редове разпознавам и себе си, донякъде. Дълги години не съм сменяла цвета на косата си. Имам светли кичури, които са лесни за поддържане, косата е интересна, с преливащи се цветове, успях да запазя нейната жизненост и мекота. Но част от красотата на възрастта са белите коси, колкото и невероятно да звучи. Смяната на цвета на косата сякаш ни превръща в друга персона не само външно, но и вътрешно.

Знаете ли, че през 2018-а година няколко звездни дами направиха своята звездна промяна, започвайки от косата си – Кейт Хъдсън, Джесика Бийл, Ким Кардашян, Приянка Чопра, Ема Стоун?

Е, и за мен дойде моментът, в който реших да направя макар и лека, но все пак промяна в цвета на косата си. Не харесвам драстичните промени, които се отразяват по някакъв начин на емоционалното ни състояние, нито тези, направени под влияние на емоции.

И така, за мен бе много важно да запазя светлите тонове, да покрия белите, косата ми да не се накъса след боядисването, да не изглежда суха (тъй като за първи път ще ползвам боя за коса) и преходът да е плавен.

Първият и най-важен избор е боята за коса. Дълго търсих информация за различните продукти. Не избирам случайно козметиката си за коса. Ползвам няколко бранда, като се спрях на боя за коса на единия от тях – Phytocolor. Това е e първата линия бои за коса, която съчетава високи технологии и ефикасни растителни екстракти.

Тъй като имам чувствителна кожа на скалпа, за мен бе много важно боята, която ще ползвам да е щадяща към нея. Тази е точно такава, благодарение на високотолерантните формули, базирани на растителни натурални пигменти. Белите коси са покрити, цветът е траен, а косата запазва блясъка си.

Серията от бои за коса се предлага в 16 цвята, което означава, че ще задоволи желанието и на най-капризните дами. Сигурно се питате колко амоняк съдържат? Само 2% и могат да се ползват на всеки 4-5 седмици. Направих моята промяна с цвета на косата плавно, запазих кичурите си, но освежих естествения си цвят.

Защо подобни промени са нещо хубаво?

Промяната е нещо освежаващо, помагащо ни да преоткрием красотата си по много и различни начини.

Това е начин да се поглезите и да направите нещо хубаво за себе си. Отидете във фризьорския салон, споделете какъв цвят искате да постигнете, доверете се на вашата Phytocolor. Заслужавате да се грижите за себе си, дами!

Променяте вашата външност, променяте цялото си излъчване, настройка към живота, гледната ви точка, дори самочувствието е вече друго.

Знаете ли, че според един британски стилист на име Andrew Collinge, през целия си живот жената сменя до 104 пъти своята прическа? Помислете и за вашата звездна промяна. 

Снимки: PHYTO