Здраве и красота

Как да използваме меда за отслабване?

Може да помогне да потискате апетита

30.11.2018г. / 14 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Медът е един от най-големите природни дарове. Колко често хапвате от него и знаете ли, че той може да бъде част от вашата здравословна диета? В една чаена лъжичка има около 64 калории, но тези калории за разлика от захарта не са „празни“. Как може да използвате меда за отслабване?

Мед и топла вода

Обикновено излишните мазнини остават като неизползван ресурс в тялото, особено ако не спортуваме. Медът има способността да мобилизира тази съхранявана мазнина, превръщайки я в енергия, като по този начин редуцираме телесното си тегло.

Освен това, добавянето ѝ към диетата спомага за нормализиране нивата на холестерола, което намалява риска от сърдечни заболявания. Ето защо не пропускайте да започвате деня си с чаша топла вода с мед. Може да се насладите на тази напитка и през друга част от деня.

Мед и лимонов сок

Друга алтернатива за здравословна напитка е мед, топла вода и лимонов сок. Приета в началото на деня, тя спомага за задвижване на метаболизма, подобрява перисталтиката на червата, помага при запек, като по този начин ускорява изгарянето на излишните мазнини.

Чрез регулиране на метаболизма, храната се използва правилно, мазнините се превръщат в използваема енергия, а общото здраве се подобрява.

От друга страна, лимоновият сок е богат на витамин С, който подобрява чернодробната функция и метаболизма на мазнините. Също така цитрусовият сок участва в образуването на антиоксиданта глутатион, който е ключов за детоксикацията и бързото отслабване.

Мед и канела

Двете полезни съставки може да разтворите в топла вода или да ги комбинирате така и да ги хапвате. Канелата е известна със своите ползи в регулиране на настроението, кръвната захар и метаболизма на глюкозата. Високите нива на кръвната захар могат да доведат до по-голямо съхранение на излишни мазнини в тялото, така че канелата има положително въздействие върху този аспект на загуба на тегло.

8 неща, които се случват с вас, ако ядете мед всеки ден

Още ползи от консумация на мед за редуциране на килограмите:

Подобрява храносмилането

Редовната консумация на мед подобрява храносмилането, което може да помогне за намаляване на телесното тегло. След вечеря може да хапнете една лъжичка мед за подобряване на храносмилането. Медът има пребиотични свойства, което означава че благоприятства добрата бактериална среда в червата. Според специалисти може да има връзка между състоянието на храносмилателната система и затлъстяването.

Заместител на захарта

Медът е добър заместител на захарта. Може да се използва в различни напитки, при приготвянето на овесена каша, смути, диетични палачинки.

Свързани статии

Може да помогне да потискате апетита

Според учени, консумацията на мед би могла да намали апетита ни, променяйки реакциите на храносмилателните хормони като грелин и чревния хормон PYY, които се активират по време на хранене.

Увеличава издръжливостта

Медът ни осигурява здравословни въглехидрати, които ни позволяват да поддържаме мускулния гликоген (съхраняваните въглехидрати), които са горивото за вашите тренировки. Консумиран преди тренировка, медът ще ви даде повече енергия.

Коментирай