Здраве и красота

Време за промяна

Защо се появява вагинална сухота по време на менопаузата и как можем да влияем на промените в климакса

11.12.2018г. / 09 51ч.
Мария Дуковска
Време за промяна

През целия си живот ние преминаваме през много промени, например по време на менопаузата. Хормоните полудяват и ние се опознаваме от една съвсем нова страна. Симптомите могат да бъдат толкова различни, колкото сме и ние, жените – топли вълни, нарушения на съня или вагинална сухота. Никой не обича да обсъжда открито една толкова интимна и лишена от блясък тема. Но Вие не сте сама!

Днес почти всяка втора жена над 45 години е засегната от вагинална сухота*. Така че и други жени познават неприятния сърбеж, усещането за сухота и парене, както и неудобството да говорят за тях.

Защо се появява вагинална сухота по време на менопаузата?

През менопаузата и в годините след това, производството на женски хормони (напр. естрогени) намалява. Това може да причини вагинална сухота. За нас от Д-р Волф – създателите на Vagisan, не съществуват табута. Отговаряме на най-важните въпроси и обясняваме какво могат да направят жените по време на менопаузата.

Какво отличава Vagisan Овлажняващ крем от останалите овлажняващи продукти?

Повечето овлажняващи продукти срещу вагинална сухота най-често са на основата на гел, тоест препарати на чисто водна основа. Това е основната разлика: Vagisan Овлажняващ крем доставя на кожата не само влага, но и омекотяващи липиди. Така, Vagisan Овлажняващ крем може да Ви помогне за значително и дългосрочно облекчаване на оплакванията.

Време е сами да се погрижим за промените, настъпващи с менопаузата, поне по отношение на вагиналната сухота.

Редовно нанасяне на крема – спокойствие през менопаузата!

Ще получите допълнителна информация в аптеката или на www.vagisan.bg.

* http://www.menopause.org/docs/default-source/2013/vva-position-statement.pdf

Коментирай