Здраве и красота

Шунгит – минералът с благотворно въздействие върху здравето

Камъкът има свойството да избистря и дезинфекцира водата, да убива бактериите и неутрализира примесите на тежки метали

17.01.2019г. / 16 04ч.
Мария Дуковска
Огърлица от шунгит "Вероника". Снимка: shungit.bg

Огърлица от шунгит "Вероника". Снимка: shungit.bg

Когато всички наши органи, жлези, нерви и психика са добре, а нивото на хормони, ензими и минерали е в норма, човек се чувства здрав и енергичен. Щом настъпи дисбаланс обаче, изпитваме болка, лошо ни е и заболяваме. Приемайки таблетки, например при главоболие или болки в стомаха, вие потискате болката, но не премахвате причината за нея. По този начин хармонията в тялото се нарушава.

Лечението с природни минерали ще ви помогне не само да се отървете от болката, без странични ефекти, но също така и да премахнете причините за заболяванията, успешно да предотвратите последствията от тях. С най-различни форми на приложение, камъните помагат за постигане на физическа и духовна хармония.

Шунгит е уникален минерал, който притежава терапевтични свойства и действа благоприятно на организма при различни здравословни проблеми. Има една изключително важна характеристика – пречиства водата от много органични и неорганични съединения.

Шунгитът е бил използван в народната медицита още в древността. Уникален е в света на естествените минерали, защото съдържа фулерени, които са вид молекули, съставени изцяло от въглеродни атоми.

Със своята уникална структура шунгитът има свойството при съприкосновение с въздуха, водата и живите организми да им отдава част от съдържащите се в него полезни микроелементи и уникалните си фулерени - неотдавна открита форма на въглеводорода във вид на сферични йони.

Камъкът премахва вредните примеси във водата, излишната мед, желязо, манган, тежки метали, нитрати и нитрити. Избистря, дезинфекцира водата, убива бактериите, освен че неутрализира примесите на тежки метали, и я обогатява с фулерени, които от своя страна подобряват структурата ѝ.

По този начин минералът действа антиоксидантно и има положително въздействие по отношение на множество заболявания.

Фулерените имат добре изразено противовъзпалително действие, облекчават болката, подсилват имунитета, потискат развитието на алергични реакции.

Свойствата на шунгита провокират учени да го изследват. Той се определя като минерала с най-силни лечебни свойства на Земята. Разбира се, не е лекарство, но може да влияе положително върху целия организъм.

При изследванията на шунгита се открива, че той въздейства върху електромагнитните полета. Приема се, че може да предпази от вредните електромагнитни полета на мобилните телефони, телевизори, монитори и геопатогенните зони.

Пирамида от шунгит отблъсква вредните електромагнитни лъчения от компютри, лаптопи, факсове, принтери, микровълнови печки, смарфони, антени и други електроуреди. Ако пирамидата от шунгит се постави между човека и източника на излъчване (компютър, телевизор), то геопатогенната зона изчезва, като радиусът на полезно действие варира в зависимост от нейния размер.

Шунгитът елиминира напрежението, натрупано от множеството лъчения - атмосферата в помещение, в което има шунгитова пирамида, куб или сфера, се усеща като по-лека, хората са по-спокойни, добронамерени и задружни, с по-добра концентрация и работоспособност.

Черният минерал неутрализира напрежението при стрес, подпомага постигането на душевен баланс и хармония. При контакт с дланта къс полиран шунгит отстранява умората и допринася за бързото възстановяване на жизнеността, затова се препоръчва сутрин и вечер да се подържи в ръка.

Повече за шунгит можете да научите или да поръчате на shungit.bg

Статията има изцяло информационен характер и не замества консултацията с лекар.

Коментирай