Здраве и красота

7 грешки в оформянето на веждите, които често правим

Как да ги избегнем, за да изглеждаме перфектно

11.05.2020г. / 12 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Веждите са един от най-важните елементи от лицето. Те задават тона на погледа, подчертават остротата му и са съществен детайл от визията, който обаче при неправилно оформяне може да изиграе лоша шега.

Оказва се, че много често правим грешки, когато оформяме веждите си. Ето кои са те и как да ги избягваме, за да се радваме на хубави, здрави и подчертани вежди.

Грешка №1 – Избираме грешния цвят молив за вежди

Ако ползвате цветен молив за подчертаване на веждите е от голямо значение да подберете нюанса много внимателно. Най-подходящ молив за кестенявата коса например не е задължително кафявият. Ако нанесете цвят, който е един-два нюанса по-светъл от косата ви, това ще накара веждите ви да изглеждат много по-естествени и ненатрапчиви.

3 съвета как да използваме молива за вежди

Грешка №2 – Използвате увеличително огледало

Скубете ли веждите си откъм увеличителната страна на огледалцето? Не го правете, защото това крие риск от неравномерно оформяне. Гледането на веждите от прекалено близка дистанция дава нереална перспектива. Правете това с помощта на обикновено огледало.

Грешка №3 – Скубете преди да влезете под душа

Правете това, след като сте излезли от банята, защото парата от топлата вода ще е допринесла за разширяване на порите на кожата. Това прави скубането по-малко болезнено и лесно. Рискът от зачервяване и раздразнение на кожата също е по-малък.

Грешка №4 – Скубете прекалено често

Тази грешка крие риск от изкривяване на линията и прекалено изтъняване на веждите, което сега никак не е на мода.

Свързани статии

Грешка №5 – Правите веждите прекалено дръзки

Изписаните гъсти вежди са на мода, но не прекалявайте, защото това може да изиграе лоша шега на визията ви. Избягвайте твърде дебели и подчертано черни или тъмнокафяви вежди. Това ще направи външния ви вид твърде груб.

Трикове за красиви и гъсти вежди

Грешка №6 – Стриктно следите веждите да са идентични

Нито една част на тялото, която има своя чифтен близнак, не е напълно еднаква с другата. Не се престаравайте в оформянето на веждите, така че да са еднакви. Достатъчно е да започват, да свършват на едно място, както и  да са със сходна дебелина.

Грешка №7 – Подстригвате прекалено много веждите

Ако притежавате по-гъсти вежди с дълъг косъм вероятно се нуждаете от подстригването им. Внимавайте да не отнемете твърде много от дължината им, защото ако кожата отдолу прозира ще изглеждате сякаш сте ги опърлили.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
shrek ( преди 5 години )
Най-добре вземете пример от Векилска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар