Здраве и красота

Здравословни цели, които да си поставите през 2019-а

Малки промени, които ще ви направят по-здрави

09.01.2019г. / 06 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В края на всяка година и в началото на следващата неминуемо повечето от нас си правят равносметка за нещата, които са постигнали, променили или за онези, които не са успели да добавят в списъка с успехи в личен, професионален и здравословен план.

За да бъдете успешни в която и да е от изброените сфери най-важното е да сте здрави, за да съумеете да положите необходимите усилия за всичко останало.

Здравето е свързано с много неща – повече движение, добра физическа форма, спорт, правилно хранене, добра поза по време на работа. Всичко това има значение за това как ще се чувства нашият организъм и дали ще функционира правилно.

Ако през изминалата година не сте успели да се погрижите за здравето си, опитайте да направите всичко по силите си през новата 2019 година.

Навици за повече здраве всеки ден

Направете някои малки промени, за да се радвате на добро здраве. Сега е чудесен момент да започнете.

Променете десертите в диетата си

Искате да свалите няколко килограма от доста време насам, но все не успявате? Опитайте да направите една малка промяна, която ще ви се отрази добре. Преосмислете десертите, сладкишите и изобщо всички въглехидрати, които приемате. Заменете ги с някои по-здравословни, като плодовете и ядките например. Една такава малка промяна ще се отрази много добре на талията ви без да се подлагате на огромни лишения.

Седете по различен начин

Едно от най-вредните и най-малко забележими неща в нашето ежедневие е погрешната поза на тялото. Това важи особено за професиите, изискващи продължително неколкочасово седене, причиняващо изкривявания на гръбнака и нарушаващо нормалната циркулация на кръвта.

За да подобрите здравословното си състояние, направете опити да коригирате позата си по време на работа. Нека това е едно от здравословните ви обещания през тази година.

Определете си време за лягане

Много голяма част от хората страдат от известна форма на недоспиване, причинено от напрегнато ежедневие, работа на смени, стрес, проблеми в семейството и още много други. Сънят е един от най-важните компоненти, стабилизиращи здравословното състояние, затова ако досега не сте успели да взимате нужната доза сън, започнете от тази година.

Свързани статии

Винаги когато можете използвайте краката си

За да компенсирате липсата на време, желание или мотивация да тренирате някакъв спорт или просто да посещавате фитнеса, използвайте тази стратегия. Винаги щом това е възможно, ходете вместо да ползвате транспорт, било то ескалатор или асансьор (не само превозно средство). Колкото повече позволявате на тялото си да се движи свободно (за което е създадено), със сигурност ще сте толкова по-здрави.

Правила за повече здраве, любов и щастие през новата година

Яжте зеленчуци на закуска

Обещайте си да включвате поне една шепа пресни зеленчуци в закуската си. Добавянето на фибри, витамини и минерали ще направи старта на деня ви много по-здравословен.

Упражнявайте се за няколко минути

Ако не сте от почитателите на дългото и изтощително спортуване, правете го по няколко минути на ден. Определено има значение!

Коментирай
Здраве и красота