Здраве и красота

10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят

Работят в дългосрочен план

19.01.2019г. / 07 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Коя жена не би желала да изглежда чудесно в тясна рокля с гол гръб и то без това да ѝ коства изтощителни диети и упражнения до припадък. Всяка, разбира се. За да постигнете тази заветна цел е необходимо в дългосрочен план да спазвате някои прости съвети, които може да звучат изненадващо, но всъщност работят.

1. Забравете за детокса.

Детоксикиращите диети, хранителни добавки и вълшебни хапченца, които обещават повече здраве и тънка талия в рамките на седмица или месец, са ненужни. Истината е, че черният ви дроб се занимава с това да извежда токсините от тялото. Ето защо, ако той работи правилно и е здрав, те не се задържат в организма. Вместо да се доверявате на заблуди, че нещо или някой може да ви направи здрави и щастливи за 7 дни, поддържайте балансирана диета и здравословно меню всеки ден.

10 начина да отслабнете натурално без диета

2. Не зачерквайте която и да е храна от диетата си.

Всяка рестрикция води до дефицити, обратен йо-йо ефект, ензимни смущения заради отсъствието на даден продукт, хормонални промени и какво ли още не. Не лишавайте организма от която и да е храна. Бъдете внимателни с количеството и честотата на прием.

3. Обещайте си да направите поне едно от храненията здравословно.

Ако ви е трудно да спазвате определен режим на хранене и това ви измъчва, опитайте отначало само с едно от храненията. Няма значение дали ще е закуската, обядът или вечерята, опитайте да направите порцията си колкото се може по-здравословна. Тялото ви ще ви е благодарно.

4. Упражнявайте се, но помнете, че малкото е много.

Що се отнася до тренировките, мотивацията за тях също е един от най-големите проблеми, с които повечето хора се сблъскват. Помнете, че не е задължително да сте всеки ден по 2-3 часа във фитнеса, за да се чувства тялото ви добре и да е тонизирано. Когато става дума за упражнения и малкото е много. Важното е да не спирате да се движите.

5. Яжте навън само в специални случаи.

Готвенето отнема време. Не всеки има възможност да приготвя прясна храна всеки ден. Затова на помощ идват ресторантите и заведенията. Храната там е вкусна, леснодостъпна, но не можете да сте сигурни във всеки един момент колко точно калории поглъщате, какъв е техният вид, кои са скритите капани в готовата храна.

5 мантри за отслабване и повече здраве

За да сте сигурни какво и колко точно консумирате, приготвяйте храната си вкъщи. Не е трудно, а е и забавно.

6. Не правете почивки само за храна, докато сте на работа.

Ако всяко ставане от бюрото е свързано с похапване или ходене до магазина за нещо малко, килограмите ви ще започнат да се трупат. Постарайте се да направите почивките си полезни и ползотворни.

Свързани статии

7. Направете водата любимата си напитка.

Водата трябва да е винаги до вас. Тя трябва да заема най-съществената част от целия ви дневен прием на течности. Наблегнете на водата и ограничете всички останали напитки. Талията ви ще ви се отблагодари.

8. Вдигайте гирички.

Силовите упражнения са полезни за повишаване тонуса на мускулите и подобряване способността им да изгарят повече калории. Колкото по-често правите силови упражнения, толкова по-добре.

Може ли отслабването да води до косопад?

9. Добавяйте зелени зеленчуци към всяка порция през деня.

Те съдържат малко калории, но много фибри. Засищат, дават важни хранителни вещества и витамини на организма и намаляват подуването, като ускоряват метаболизма.

10. Не дръжте сладкиши в дома си.

Направете така, че когато ви се прииска да хапнете шоколад, вафла, бонбон или бисквита, да трябва да се облечете и да отидете чак до магазина, за да задоволите глада за сладко. Това ще ви откаже. Колкото по-далече са тези изкушения от очите ви, толкова по-добре за талията и бедрата ви.

Коментирай