Здраве и красота

Лунна диета за февруари 2019

Винаги в добра форма

01.02.2019г. / 09 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

С настъпването на новия месец отново поглеждаме към календара. Време е да си запишем лунните фази за лунната диета. Мадона и Деми Мур са сред холивудските звезди, които са се доверявали на този разтоварващ режим.

Следването на лунната диета е съвсем просто. По време на всяка фаза, в рамките на 24 часа се консумират само течности – вода, пресни сокове, билкови чайове. Някои хора много лесно понасят тези разтоварващи часове, като успяват да се отърват от излишните течности в организма и диетата се оказва началото на едно по-здравословно хранене за тях. На други може да им прилошее, тъй като не са свикнали с този модел на гладуване.

Как да модифицирате диетата, за да може да я следвате и да се чувствате енергични? Добавете към менюто си купичка с пресни плодове, домат, краставица или си пригответе зеленчуков бульон, но без да го овкусявате с подправки. След приключване на разтоварващата фаза е много важно да захраните организма си.

Продължете режима с прием на течности, пресни плодове и зеленчуци, ½ варен картоф. На другия ден добавете към менюто си ½ кофичка натурално кисело мляко, отново варен картоф, плодове и зеленчуци. Така постепенно се възобновява консумацията на протеини, пълнозърнести храни.

Лунната диета може да бъде вашето начало на едно здравословно хранене, от което да изключите тестените закуски, пакетираните храни, сладкишите. Запишете си фазите на Луната за февруари и бъдете в добра форма и здраве.

  • 4.02.2019 г. – 23:53 часа – новолуние
  • 13.02.2019 г. – 00:34 часа – първа четвърт
  • 19.02.2019 г. – 17:58 часа – пълнолуние
  • 26.02.2019 г. – 13:41 часа – последна четвърт
Коментирай