Здраве и красота

Домашни маски за премахване на черни точки

Ексфолират, подхранват и предпазват от акне

26.05.2020г. / 15 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Образуването на черни точки е често срещан проблем най-вече при мазните в Т-зоната кожи, склонни към акне. При повишена секреция на себум и недостатъчно добро почистване на лицето се създават условия за блокаж на свободното отделяне на кожните секрети. Те в комбинация с мъртвите клетки образуват черни точки, които впоследствие биха могли да се превърнат в гнойни пъпки.

Как да противодействаме на образуването на черните точки и как най-лесно да ги премахнем с натурални средства?

5 лифтинг маски за лице с яйца

Домашните маски с природни продукти са чудесно средство да почистим кожата, да я подхраним и да я освободим от вредните натрупвания.

Мед и мляко

  • ¼ чаша прясно мляко;
  • 2 супени лъжици мед;
  • памучни тампони.

Смесете меда с млякото. Разбъркайте ги добре в купа. Нанесете маската с помощта на тампоните като нежно втривате с кръгообразни движения. Можете да оставите тампоните върху най-засегнатите зони, за да могат да въздействат по-дълго време. След това оставете маската върху лицето 15 минути преди да измиете с топла вода.

5 страхотни хидратиращи маски за лице през зимата

Прилагайте я един-два пъти седмично в зависимост от тежестта на проблема.

Маската с мляко и мед действа много добре при черни точки заради млечната киселина, която е естествен ексфолиант. Медът има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които намаляват възпалението и неутрализират бактериите.

Яйца и лимонов сок

  • 1 яйце;
  • 1 супена лъжица пресен лимонов сок;
  • четка за лице с гумени влакна.

Смесете разбитото яйце с лимоновия сок. Нанесете маската с помощта на четката, като внимателно масажирате, за да не нараните лицето. Не нанасяйте в близост до очите и веждите. Оставете маската да действа 15 минути. Когато усетите стягане е време да я измиете със студена вода. Нанесете овлажняващ крем.

Правете маската веднъж седмично, защото е по-агресивна.

4 маски с мед за перфектна кожа

Канела и мед

  • 1 супена лъжица канела на прах;
  • 3 супени лъжици мед.

Смесете двете съставки. Разбъркайте добре. Нанесете маската с пръсти, като масажирате с кръгови движения, наблягайки на Т-зоната. Оставете да действа 20 минути. Измийте с хладка вода.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати