Нежна като цвете

5 лифтинг маски за лице с яйца

За да бъдете винаги неотразими

15.03.2020г. / 15 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Искате ли да имате красива, стегната и млада кожа на лицето по-дълго време? Ако предпочитате натуралната грижа, то в кухнята ви ще откриете изобилие от продукти, които ще ви разкрасят.

Яйцата са едни от тях и са чудесни срещу появата или вече появилите се фини бръчки, при акне, когато кожата е суха и вяла, при прекомерно омазняване и др.

Грижата с яйца за кожата на лицето е една от най-добрите, защото те са богати на важни витамини и минерали като витамини А и Е, които са „приятели“ на младата кожа, калций, калий, магнезий, но и на полезни мазнини. Когато добавим към яйцата и други ценни натурални съставки, те се превръщат в нашата малка тайна за младост.

Споделяме 5 лифтинг маски за лице, които да пробвате. Изберете онази, която кожата ви понася най-добре и я прилагайте 1-2 пъти в седмицата.

Маска с яйце и мед

В купичка смесете 1 жълтък заедно с 1/2 чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре съставките и поставете маската върху почистена кожа за 15 минути. След това изплакнете с хладка вода и ако е необходимо нанесете подходящ крем.

Маска с яйце и лимонов сок

Към един жълтък добавете половин чаена лъжичка растително масло и няколко капки пресен лимонов сок. Маската се нанася върху предварително почистена кожа и трябва да престои 10 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Маска с яйце и мляко на прах

В купичка смесете 2-3 супени лъжици мляко на прах с жълтък, малко гел от алое и една чаена лъжичка мед. Ако сместа е прекалено гъста, добавете още алое. Нанесете маската върху почистена кожа и оставете да действа 10-15 минути.

Маска с белтък и куркума

Смесете един белтък с чаена лъжичка куркума и чаена лъжичка пресен сок от портокал. Всичко се разбърква добре и маската се поставя за 10 минути върху почистено лице. След като изплакнете, може да нанесете и овлажняващ крем.

Свързани статии

Маска с белтък и авокадо

За тази подмладяваща маска ще са ви необходими ¼ узряло авокадо, един белтък и чаена лъжичка кисело мляко. Всичко се пасира до перфектна гладкост. След като нанесете маската, трябва да я оставите да подейства около 10-15 минути.

Снимка: istock

Коментирай