Здраве и красота

3 маски за дълбоко подхранена коса

Съживяват и дават блясък по цялата дължина на косъма

18.03.2019г. / 09 42ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Красивата коса е добре подхранената коса, тази, която блести и притежава еластичност и жизненост от корена до върха. За да бъде косата красива и готова за пролетта е необходимо да я третираме с полезни и подхранващи продукти, каквито могат да бъдат само натуралните такива. Направете си подхранващи маски за коса с най-добрите продукти за тази цел. Ето и нашите предложения.

Кафява захар + зехтин

Топ 3 маски за изтощена коса

Кафява захар

Кафявата захар е прекрасно средство за ексфолиране на косата. Тя също има нужда от редовно освобождаване от натрупвания, мръсотия и мъртви клетки, паднали от скалпа и засягащи косъма.

Зехтин

Студено пресованият зехтин се използва като балсам за суха коса, защото я подхранва в дълбочина и доставя необходимите влага и омега-3 мастни киселини. Това предпазва косата от начупване и накъсване, като я защитава от основата до върха.

Съставки:

2 супени лъжици кафява захар
1 супена лъжица зехтин

Употреба:

Смесете двете съставки. Разбъркайте добре в купа. Нанесете маската от корените до краищата с масажиращи движения. Оставете да подейства 20 минути. Изплакнете.

Кокосово масло + канела

Кокосово масло

Този натурален продукт е един от най-полезните във всички здравословни аспекти – от консумация до външно прилагане. Кокосовото масло има дълбоко подхранващи и регенериращи свойства. То хидратира и помага за уплътняването на структурата на косъма.

Канела

Канелата е подправка с невероятно мощни антиоксидантни свойства. Тя стимулира растежа на косъма и помага за потискането на пърхота и други бактериални и гъбични инфекции, които могат да засегнат скалпа.

Съставки:

1 супена лъжица кокосово масло
1 чаена лъжица канела

Употреба:

Смесете двете съставки в купа, като разбъркате добре. Разделете косата на път по средата на скалпа. Нанесете внимателно от центъра към страничните части на главата. Можете да използвате четка за боядисване. След като нанесете започнете да масажирате с пръсти, за да проникнат съставките в кожата на скалпа, а и в косъма. Оставете маската да подейства 15 минути и изплакнете.

Маски със свинска мас за красиви кожа и коса

Кокосово масло + авокадо

Кокосовото масло и авокадото са чудесна комбинация, защото и двата продукта съдържат полезни мононенаситени мастни киселини, които подхранват, уплътняват косъма и хидратират в дълбочина.

Съставки:

1 авокадо
2 яйца
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица кокосово масло

Употреба:

Намачкайте добре узрялото авокадо в купа. Добавете разбитите яйца, меда и кокосовото масло. Разбъркайте добре. Нанесете от корените до върха на косата. Оставете да действа 20 минути преди да изплакнете.

Коментирай
Свободно време