Здраве и красота

Как да запазите мекотата и цвета на косата си през лятото

Слънчева грижа за моята коса - лятото ухае на иланг-иланг

22.05.2019г. / 16 47ч.
Михаела Лазарова
Как да запазите мекотата и цвета на косата си през лятото

Обичам лятото, жаркото слънце, времето прекарано край морето. Всеки сезон ми носи радост, но лятото има една магия. Ухае на липа, има вкус на череши, свежестта на ментов сладолед с парченца шоколад... Бих добавила, че моето лято носи полъха на тропиците и иланг-иланг, всеки един ден.

Като повечето жени, така и аз обичам да си купувам козметика. Следя иновациите, доверявам се на козметични брандове, които създават продуктите си след задълбочени анализи, тестове, и не на последно място – с грижа за природата.

Пясъкът, солената морска вода, хлорът в басейна и слънцето, са част от нашето лято, но нанасят щети върху косъма. Моята коса е със светли кичури, което я прави още по-уязвима на факторите на околната среда. През годините експериментирах с различни летни грижи, които не задоволяваха напълно нуждите ѝ. До миналото лято, когато открих иланг-иланг тропическата магия, събрана в три продукта. Нека ви разкрия най-напред какво е това невероятно растение, което всички сме чували и което намира приложение в козметиката за лице, тяло и парфюмерията.

Тропическото дърво иланг-иланг расте в сърцето на Индийския океан на остров Анжуан, Коморите. Пленителният му аромат ще ви завладее напълно. Богато е на есенциални масла, но и на естествен восък, който покрива нежните яркожълти цветове. Именно той осигурява издръжливост на цвета, да остане така красив и свеж под жаркото тропическо слънце. 

Тук е ключовият момент да споделя с вас моята слънчева магия и ритуал за коса с марката Klorane, която защитава косата ми до края на лятото - преди излагане на слънце за създаване на защитна бариера за фибрите на косъма, както и докато правя слънчеви бани или плувам в морето или басейна. След като съм приключила с плажните забавления, знам, че косата ми получава интензивно възстановяване.

Моята тропическа грижа започва с шампоана с восък от иланг-иланг, който е идеална измивна база срещу морска сол, хлора от басейните и пясъка. Знаем, че е много важно да избираме шампоани, които не съдържат силикон. Този продукт е точно такъв. Измива нежно косата, подхранва я, прави я гладка, но не сплескана. Не на последно място лесно се оформят бохо вълни, които придават повече романтика на визията ми.

Вероятно се питате къде е възстановяващият балсам? Ето го, отново обогатен с есенциален восък от иланг-иланг и масло от карите, добавящ XXL подхранване, което спомага за реструктурирането на вътрешната и външна архитектура на косъма. Оставете го да действа две минути и се убедете в неговата сила.


До миналото лято избягвах да нанасям масла върху косата си, дори и на краищата, тъй като тя е по-мазен тип. Радвам се, че открих защитното олио с восък от иланг-илангкоето е водещ продукт на серията. Защо косата ми го обича?

Най-напред, защото текстурата му не е лепнеща и тежка. Косъмът е подхранен в дълбочина, но не стои тежък. Придава невероятно ухание и няма нужда да си слагам дори парфюм. Добавя висока UV с UVA/UVB филтри, предпазващи космените фибри от постоянните атаки на слънчевите лъчи. Мога да го нанасям върху суха или влажна коса, като не е необходимо да го изплаквам.

По природа, дамите сме нетърпеливи и когато говорим за козметика за коса искаме резултатите да се забележат веднага. С тройната грижа за коса с иланг-иланг, още на първата седмица ще забележите колко по-красива е косата ви.

Тюрбаните, шаловете увити около главата са красив аксесоар за нашата плажна визия. Въпреки да не си го признаваме, слагаме ги и защото се страхуваме косата и прекрасният ѝ цвят да не се увредят по време на нашата лятна ваканция. Вече няма нужда да я прикривате. Разкрийте красотата ѝ. Толкова е лесно, приятно и тропическо, когато имаш точната грижа. И да не забравя да ви кажа, тя е подходяща за всеки тип и цвят коса.

Споделих тайната си с мои приятелки. Първата, която е с естествено къдрава коса сподели:

„Все още не съм планирала лятната си ваканция, но вече ползвам грижата на Klorane. Косата ми е изключително мека, къдриците са добре оформени. Вече съм спокойна за здравето и красотата на косата си и мога да се радвам на летните забавления.“

Друга моя приятелка изрусява косата си, която е и по-суха, ето и нейните първи впечатления от продуктите:

„Харесвам русите си коси, но те се нуждаят от дълбоко подхранване. Тъй като обичам да съм различна всеки ден, оформям прическата си с преса, сешоар, което допълнително нанася щети върху косъма. Освен това трябва да се погрижа и цветът да остане интензивен. Ползвам тройната грижа за коса от 2 седмици и съм приятно изненадана. Преди се налагаше да нанасям няколко подхранващи продукта, докато сега ползвам най-много два – олиото и балсама.“

Край с приказките, момичета! Оставям ви, за да може да си направите вашия иланг-иланг ритуал за красива и защитена коса. Последвайте и страницата на @kloranebg в Инстаграм.

Снимки: Klorane

 

Коментирай