Здраве и красота

Уикенд маски, с които бързо да освежите лицето

Хидратирайте и подхранете кожата с някоя от чудесните домашни маски

21.03.2020г. / 13 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

През уикенда обичаме да си правим разкрасяващи процедури, а най-лесният и достъпен начин е с домашни маски за лице. Ако искате да освежите и подхраните кожата на лицето с бърз ефект, вижте няколко наши предложения. Лесни за правене и нанасяне, даващи прекрасен резултат.

Маска за свиване на порите, премахване на пигментни петна и черни точки

В купичка направете комбинация от хума, няколко капки лимонов или портокалов сок, сок от краставица и белтък. По желание вместо сок от краставица може да използвате предварително сварен зелен чай, за да увеличите количеството на антиоксидантите.

Маската се нанася върху почистена кожа за 15-20 минути. Прави се 2 пъти седмично.

>> Домашна подмладяваща маска с вълшебен ефект <<

Кокосово масло за кожа, предразположена към акне

Кокосовото масло има толкова полезни свойства, че за каквото и да решите да го използвате в ритуалите за красота, трудно ще сгрешите. С него може да почиствате грим, да го ползвате за подхранване, като лосион за тяло и още много неща. Ако сте с кожа, предразположена към акне, може да си направите домашна маска с кокосово масло. То, както и маслото от чаено дърво имат множество антибактериални свойства, които убиват бактериите, причиняващи акне.

Супер ексфолираща маска

3 супени лъжици сода за хляб, 1 чаена лъжичка мед, 1 чаена лъжичка масло витамин Е, 1/4 чаена лъжичка канела, 3-4 чаени лъжички мляко.

Смесвате всички съставки в малък съд и нанасяте на лицето с кръгови движения. Оставете маската да изсъхне за 10-15 минути. След това изплакнете с вода, отново с кръгови движения за ексфолиращ ефект.

Маска за хидратация

Ако все още се възстановявате от зимата, тази маска ще ви свърши чудесна работа. Ще хидратира и освежи кожата мигновено. Необходимо е да смесите малко мед, авокадо, кисело мляко. Авокадото го смачкайте, докато стане кремообразна текстура и смесете с няколко лъжици кисело мляко и една лъжица мед. Нанесете маската на добре почистена кожа и я оставете за 15-20 минути. Изплакнете с хладка или студена вода. След броени минути ще се радвате на здрава, освежена, хидратирана и мека кожа.

Коментирай