Здраве и красота

Есенни маски за коса против косопад

3 начина да спрете падането на косата и да я подхраните

07.10.2019г. / 14 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

През есента често се появяват проблеми с косата. Тя започва да пада повече, да изтънява, да е по-податлива на накъсване и увреждане. Причината е в смяната на сезоните, която предизвиква промени не само в косъма, но и в цялото тяло. За да спрем процесите на отслабване и падане на косата през есента е важно да я подхраним подобаващо с правилните природни продукти.

3 заздравяващи маски за коса против цъфтящи краища

Предлагаме ви 3 рецепти за домашно приготвени маски за коса, които ще ви помогнат да съживите увехналата през есенния сезон коса.

Маска с розмарин

Розмаринът е подправка, билка с невероятни качества. Тя стимулира растежа на косата, подобрява текстурата на косъма и неговата плътност. Изглажда микронеравностите по него, като по този начин го прави здрав и жизнен.

Съставки:

  • 2-3 супени лъжици ситно нарязан розмарин
  • 1 чаша вода

Кипнете водата. Добавете в нея розмарина за няколко минути. Прецедете течността и я оставете да се охлади. Масажирайте измитата си предварително с шампоан коса с отварата. След като напоите добре косата с нея, оставете да действа 15 минути. След това само изплакнете без да миете повторно. Тази маска насърчава растежа, заздравява фоликулите и се бори със свободните радикали в косъма и скалпа.

Маска със зелен чай

Зеленият чай е изключително богат на антиоксиданти. Те се борят да поправят уврежданията в косъма и да предотвратят неговото накъсване, начупване и преждевременно окапване.

Маски за коса с алое вера помагат при косопад и правят косата по-красива

Съставки:

  • 1 яйчен жълтък
  • 2 супени лъжици зелен чай

Смесете съставките след като предварително сте сварили чая и сте го охладили. Нанесете маската върху скалпа с помощта на четка или масажирайте с пръсти. Оставете да действа 20 минути. Измийте с хладка вода и изплакнете. Протеините в тази маска подхранват косата в дълбочина и подобряват състоянието на кожата на скалпа. Маската намалява косопада, характерен за есенния сезон благодарение на антиоксидантите в нея.

Маска с пшеничен зародиш, лимон и сметана

Лимонът почиства косъма и премахва наслагванията по него, тъй като е естествен ексфолиант. Пшениченият зародиш подхранва в дълбочина, а сметаната хидратира и доставя незаменими мазнини и протеини, които също подхранват кожата на главата, като по този начин косъмът се заздравява.

Свързани статии

Съставки:

  • 2 лимона
  • ¼ чаша заквасена сметана
  • ¼ чаша масло от пшеничен зародиш

Маски с джинджифил за красива коса

Смесете съставките в една купа, като предварително сте изстискали сока от лимоните. Разбъркайте добре маската. Нанесете по цялата дължина на косъма от корена до върха. Оставете да действа час-час и половина преди да измиете. Маската отпушва порите на скалпа, премахва замърсяванията и помага на косъма да се възстанови. Тя заздравява корените и е подходяща за различни типове коса.

Коментирай