Здраве и красота

Две в едно – супер идеи за вкусен десерт и сияйна маска за лице с ягоди

Предлагаме ви прекрасна рецепта за десерт с ягоди от Lidl

09.05.2020г. / 10 35ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

След дългата зима и на прага на края на извънредното положение, идва време за извънредни мерки за тялото и душата. Затова ви предлагаме две в едно – рецепта за вкусна ягодова торта, истинска храна за душата и бърза освежаваща маска с ягоди за лицето.

Какво по-хубаво, ако след края на работния ден, минем през Lidl за пресен хляб, зелена салата, заквасена сметана, свежо месо и килограм сочни ягоди на достъпна цена.

Освен вкусен и дъхав плод, ягодите са подходящи както за директна консумация, така и за бърз десерт от подсладена с мед заквасена сметана с шепа ягоди. Декорацията оставяме на вашето въображение. А две-три по-мекички може да отделим настрани за бърза освежаваща маска за лицето, която да направи кожата сияйна, също като усмивката след свежия десерт.

Ягодите съдържат етерични плодови киселини, както и салицилова киселина, която подпомага лечението на акне и проблемна кожа. Освен това са пълни с витамин C и други полезни вещества.

Бърза ексфолираща маска с мед и ягоди.

Необходими са 2-3 меки ягоди, останали след приготвянето на десерта и супена лъжица мед. В малка чашка намачкайте ягодите на каша и разбъркайте с меда. Нанесете върху лицето с леки кръгообразни движения за 1-2 минути. Оставете маската за 10 минути минимум и изплакнете първо с топла, а след това със студена вода, за да затворите порите. И не забравяйте да не премахвате листенцата на ягодите преди да ги намачкате. Те допълнително помагат за добрия ефект на маската.