Здраве и красота

Грешки, които допускате при бръснене на интимната зона

Причиняват раздразнения, врастване и зачервяване

02.11.2020г. / 09 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръсненето е най-широко разпространеният метод за обезкосмяване. Много жени бръснат всички свои окосмени зони, включително интимната. Там обаче много често се наблюдават раздразнения по кожата, възпаления, пъпчици и други проблеми, които правят тази деликатна зона още по-чувствителна. 

6 съвета за гладко бръснене

Според експерти, цитирани от сайта bestlifeonline.com, жените допускат някои грешки, с които правят интимната си зона още по-уязвима при бръснене. Ето кои са тези грешки. 

Не ексфолирате преди бръснене

Ексфолирането важи за всяка част от тялото, подлежаща на обезкосмяване, включително и интимната. С подходящ продукт за ексфолиране на тази зона, вие помагате на кожата да се освободи от мъртвите клетки и натрупванията, така че да се предпази от възпаления, враствания на косми, пъпки и зачервявания след бръснене. Ексфолирайте нежно и внимателно предвид деликатността на тази зона. 

Коя е най-голямата грешка при бръснене на подмишниците

Използвате агресивни сапуни

Не всеки сапун е подходящ за всяка част на тялото. Някои сапуни пресушават кожата, дехидратират я и я правят податлива на раздразнения и възпаления. Чувствителната кожа се нуждае от хидратиране и успокояваща грижа. Затова опитайте да подбирате внимателно продуктите за измиване на интимната зона в зависимост от вашите особености и нужди. 

Грешки при бръсненето, които причиняват раздразнения

Упражнявате голям натиск

Много жени упражняват твърде голям натиск в тази зона при бръснене. Тя е труднодостъпна и косъмчетата се повлияват трудно от самобръсначката. Често се налага движенията да се повтарят и неволно да се упражнява твърде силен натиск, който може да доведе до възпаления, порязвания и наранявания. Регулирайте натиска, който използвате при бръснене в тази зона, за да я предпазите и да не допускате дискомфорт и раздразнения. 

Как да предотвратим порязването при бръснене?

Не използвате пяна или крем за бръснене

Специалните продукти за бръснене в интимната зона, а и не само, имат своето специфично предназначение. Техният състав е обогатен с вещества, необходими за насърчаване здравето и еластичността на кожата, хидратират я и улесняват преминаването на самобръсначката по кожата и косъмчетата. Доброто плъзгане осигурява предпазване от порязвания и наранявания, както и от пресушаване на кожата, към което тя е склонна при бръснене. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
osobeno ako banyata vi e sas svetlokafevi plocki i ima pandelki byala i cervena togava stava po lesno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
d6a5m4i3a2n1 ( преди 3 години )
не бръснете контра посоката на косъма защото се забиват в кожата и правят пъпки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време