Здраве и красота

Стягащи маски срещу двойна брадичка

Как да се справите с отпуснатата кожа под челюстта

10.12.2020г. / 14 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отпуснатата кожа е един от най-омразните проблеми, с които се сблъскват повечето жени. Двойната брадичка, която ви тормози, също е част от този проблем. С напредване на възрастта, а и с отслабването, ако сте претърпели такова, кожата под брадичката започва да виси и да предизвиква проблеми със самочувствието ви.

Нощни маски против бръчки около очите

За да се справите с увисналата кожа и двойната брадичка, опитайте някои ефективни домашни маски за стягане на кожата в тази област.

Маска с белтък

1 белтък;
½ чаена лъжичка кокосово масло;
½ чаена лъжичка лимонов сок.

Разбийте белтъка, докато започне да образува пяна. Разтопете леко кокосовото масло на водна баня. Добавете него и лимоновия сок към пухкавия белтък. Разбъркайте добре, докато се смесят напълно. Измийте добре кожата и я подсушете. Нанесете маската с кръгообразни движения. Оставете да изсъхне напълно или за около 20 минути. Ще усетите как кожата се стяга. Изплакнете с хладка вода или с предварително сварен и охладен чай от лайка.

5 домашни антистареещи маски против бръчки

Маска с авокадо

½ авокадо, добре намачкано;
1 супена лъжица мед;
1 супена лъжица кисело мляко;
1 белтък.

Разбъркайте много добре всички съставки в купа с телена бъркалка. След като се получи гладка хомогенна смес, нанесете върху добре почистена и подсушена кожа. Оставете да подейства 20 минути и измийте с хладка вода. Докато маската е върху лицето и брадичката ви се старайте да не мърдате и да не правите много мимики, за да подейства максимално стягащо.

8 статии за маски за лице – за кожа без бръчки

Свързани статии

Маска с кокосово масло и кисело мляко

1 супена лъжица кокосово масло, разтопено;
1 супена лъжица кисело мляко;
1 супена лъжица мед.

Разбийте добре с телена бъркалка. Отново нанесете върху добре почистена и подсушена кожа. Наблегнете върху брадичката. Оставете да подейства за 30 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Подмладяващи маски за лице и шия

Коментирай