Здраве и красота

3 маски за очи за повече свежест и по-малко подпухване

Подхранват кожата на околоочния контур

24.01.2021г. / 18 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато кожата около очите ни е свежа, по-гладка и хидратирана, с равномерен тен, тогава очите ни се усмихват различно. Фина, изключително деликатна за третиране, кожата на околоочния контур се нуждае от подходяща всекидневна грижа с козметика. Маските за околоочен контур, допълват нашата бюти рутина.

Вижте 3 лесни маски за очи, които може да си направите у дома.

Маска с мента

Чудесната мента действа освежаващо в напитки, салата, но е подходяща и за направата на маски. Ще ви трябват няколко свежи листа мента, които да нарежете на много ситно или да смелите в кухненски робот. Към тях добавете малко мед, за да се образува нежна паста. Поставете маската в зоната на долния клепач, към страничните бръчки, както ги наричаме, „пачи крак“. Вероятно ще усетите приятната хладина на ментовите листа. След 10 минути може да изплакнете кожата с хладка вода и да нанесете подходящ крем. Ако при поставянето на маската почувствате силно дразнене, незабавно изплакнете с вода.

Разкрасяващи маски за очи за всяка зодия

Маска с кисело мляко

Киселото мляко е чудесно за кожата. Охлажда, подхранва, спомага за изравняване на тена. Нанесено като маска за околоочен контур, ще снеме от умората, подпухването, тъмните кръгове. Може да ползвате само кисело мляко или да добавите към него малко мед, пюрирана краставица или няколко капки зехтин.

Свързани статии

Маската се нанася на предварително почистена от грима суха кожа, и се оставя да действа около 10-15 минути. След това може да изплакнете с хладка вода и да нанесете околоочен крем.

Маска с прясно мляко

Трябват ви два памучни тампона, които може да изрежете във формата на полумесеци. Потопете ги в хладно прясно мляко, към което може да добавите малко мед или зелен чай матча на прах. Приятна отмора, подхранена кожа, по-малко подпухналост. След 10 минути не забравяйте да изплакнете с хладка вода и да подхраните кожата с подходящ крем.

 

Коментирай
Здраве и красота