Здраве и красота

Разкрасяващи маски за очи за всяка зодия

Подхранват и озаряват кожата

02.01.2021г. / 07 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

В грижата за красотата и здравето на кожата на лицето не бива да забравяме маските, които можем да закупим или приготвим у дома. Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас маски за околоочен контур за всяка зодия. Те съдържат уникални съставки, богати на важни хранителни елементи, полезни за тази деликатна зона. Приятно разкрасяване!

Зодия Овен – Маска с кафе

Кафето има не само противовъзпалителни, антиоксидантни и анти-стареещи свойства, но също така може да помогне да минимизирате тъмните кръгове и да стегнете кожата около очите. За тази маска ви трябва утайка от кафе или пък два памучни тампона, напоени в сварено кафе, но след това охладено до стайна температура. Поставете утайката, тампоните под долния клепач за 10 минути. След това може да изплакнете и нанесете подходящ крем.

Мед и мляко – невероятна комбинация за кожата

Зодия Телец – Маска от зелен чай

Зеленият чай е една от най-популярните съставки за грижа за кожата. Той е богат на полифеноли, които намаляват увреждането от UV лъчите, стягат кожата, забавят появата на бръчки. За да си приготвите маска за очи със зелен чай може да ползвате матча на прах и да го комбинирате с малко вода до получаването на гъста каша или след като сте запарили торбички чай, да ги охладите и след това да ги приложите върху клепачите. Маската с матча се нанася в областта на долния клепач. След 10-15 минути изплаквате с вода и нанасяте подходяща козметика.

4 маски за стегната и млада кожа около очите

Зодия Близнаци – Маска с куркума и мляко

Куркумата ще ви помогне да освежите кожата на околоочния контур, намалявайки пигментните петна, докато млякото ще я стегне и подхрани. Трябва ви 1 с. л. куркума на прах, която може да комбинирате с кисело или прясно мляко. Трябва да се получи каша, която се нанася в областта на долния клепач и към така наречените бръчки „пачи крак“. След 10 минути изплакнете и нанесете подходящ крем.

Коментирай
Свободно време