Здраве и красота

10 сигнала от тялото ви, които никога да не игнорирате

Обърнете им внимание

10.02.2021г. / 15 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тялото ни непрекъснато ни изпраща сигнали. Рядко обаче се вслушваме и вглеждаме в тях. Всяка външна проява, която наблюдаваме в тялото ни, може да е признак, че е време да му обърнем повече внимание. Има някои на пръв поглед незначителни симптоми, зад които обаче могат да се крият състояния, за които е добре да се посъветваме с лекар.

Тревожни сигнали, че бъбреците ви се нуждаят от детокс

1. Сива коса

Посивяването и побеляването на косата е нормален процес на стареене, който засяга почти всички хора с течение на времето. Когато обаче се появи рано през 20-те и 30-те години е по-добре да попитаме доктора си дали е удачно да изследваме нивата си на кръвна захар и инсулин. В някои случаи ранното посивяване на косите е скрит признак на диабет.

2. Бенки

В повечето случаи бенките са нормални и безвредни. Доброкачествени бенки излизат по кожата през целия ни живот. Ако обаче забележим, че някоя бенка изменя цвета, формата си, вида си, текстурата си, задължително трябва да се консултираме с дерматолог.

3. Жълти очи

Пожълтяването на очите може да се дължи на липса на сън, настинка, вирусна инфекция. Но може и да крие опасни промени в тялото, като например жълтеница, проблеми с черния дроб, жлъчния мехур. Възможно е да е признак на високо кръвно налягане или конюнктивит.

Сигнали, че черният ви дроб е пълен с токсини

4. Напукани устни

Устните се напукват и изсъхват както през зимата заради студа, така и през лятото заради силните слънчеви лъчи и вятъра. Ако не свързвате напуканите си устни с това обаче е възможно да имате недостиг на витамини от група В, както и цинк.

5. Подут врат

Подутини в областта на шията в някои случаи могат да подсказват за проблеми с щитовидната жлеза. Подутината се наблюдава в предната част на шията. Възможно е и да усещате уплътняване, затруднено преглъщане, симптоми, наподобяващи болно гърло.

Тревожни сигнали за ниско кръвно налягане

Коментирай