Здраве и красота

3 домашни хидратиращи маски за ръце през зимата

Връщат мекотата и здравето на кожата

16.02.2021г. / 04 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

През зимните месеци поддръжката на кожата в добро и хидратирано състояние е истинско предизвикателство. Тя се нуждае от редовно овлажняване и прилагане на маски, с които да компенсирате изгубената влага и с които да я подхраните. Често обаче забравяме за здравето на кожата на ръцете. Върху тях прилагаме предимно крем, който невинаги успява да върне мекотата, здравината и добрата хидратация на кожата. Ето защо е добре през зимата да правите маски и на кожата на ръцете.

3 подхранващи маски за кожа през зимата

Ето и някои изключително полезни домашни рецепти за маски за кожата на ръцете, с които да компенсирате сухотата на кожата през зимата.

Маска с картофи

Картофите са прекрасно средство да направите полезна маска на кожата на ръцете си. Има ги във всяко домакинство.

Съставки:

  • 1 картоф;
  • ½ чаша прясно мляко.

Сварете картофа. Пасирайте го заедно с прясното мляко. След като изстине напълно, нанесете маската върху кожата на ръцете. Изчакайте да подейства около 30 минути. Маската има хидратиращ и подхранващ ефект, изсветлява кожата и я прави мека.

Домашна маска за косата през зимата

Маска с яйца

Тази маска е изключително подхранваща. Хидратира в дълбочина и доставя на кожата на ръцете необходимите хранителни вещества, за да се справи със сухотата и напукването през зимата.

Съставки:

  • 1 жълтък;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • 1 супена лъжица лимонов сок.

3 маски за хидратирани нокти през зимата

Смесете всички съставки. Разбъркайте много добре, за да се смесят. След като се уверите, че не са останали бучки, нанесете върху измити и подсушени ръце. Изчакайте маската да изсъхне напълно. След това измийте. Белтъкът и зехтинът ще върнат мекотата на кожата, а лимоновият сок ще просветли тена.

Гел от алое вера

  • 2 супени лъжици алое;
  • 1 супена лъжица лимонов сок.

Смесете съставките. Нанесете върху кожата на ръцете. Изчакайте маската да изсъхне напълно, преди да измиете с хладка вода. Гелът от алое вера успокоява раздразнената кожа, хидратира в голяма дълбочина, намалява сухотата и нацепването на кожата. Лимоновият сок балансира pH-то в кожата и спомага за по-бързото ѝ възстановяване.

Коментирай
Здраве и красота