Здраве и красота

3 йога пози за повече енергия

За повече баланс в ежедневието

22.03.2021г. / 15 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Динамичното ежедневие, стресът, смяната на сезоните, натрупването на умора, изчерпват нашите енергийни нива. Вместо да се наливаме с кофеинови напитки и да ядем сладкиши, защото вярваме, че ни дават енергия, по-разумно е да се храним здравословно, да имаме малки закуски за повече енергия и да спортуваме, да практикуваме йога или да включим в рутината си някои пози, които ще възвърнат баланса в тялото ни.

Вижте 3 йога пози за повече енергия всеки ден.


Поза кобра или бхуджангасана

Една чудесна поза за разтягане, която може да правите, когато ви липсва енергия или в края на тренировката ви. Легнете по корем, поставяйки дланите от двете страни на главата си. Вдишвате, избутвате горната част от тялото си с длани. Торсът е повдигнат от пода, раменете са отворени, погледът е напред или нагоре, краката са плътно на пода. Задръжте в тази йога поза в рамките на 3-5 дълбоки вдишвания и издишвания. Бавно се върнете в изходна позиция. Направете няколко повторения.

8 лесни йога пози, които са полезни за женското здраве

Поза лък или дханурасана

Тази йога поза помага за разтягането на цялата предна част на тялото и за подобряване на стойката. Изпълнявайки я, вие отваряте раменете, гърдите, което е добре, особено ако ходите прегърбени.

Витамини и минерали за повече енергия

 

Как да практикувате поза лък:

Легнете по корем на постелка за гимнастика. Краката свийте в колената към седалището и ги захванете в областта на глезените. Вдишайте и бавно извийте тялото си като арка. Краката сочат леко нагоре, главата и погледът са напред. Задръжте така в рамките на 3-5 вдишвания и издишвания и внимателно върнете тялото в изходна позиция. Направете няколко повторения на позата.

4 йога пози при стрес



Поза скакалец или салабхасана

Тази йога поза за повече енергия, напомня много за упражнението „супермен“. Раздвижвате тялото си, внасяте повече топлина. Редовното ѝ практикуване спомага за укрепването на гърба, подколенните сухожилия и дупето.

За да я изпълните, легнете по корем. Ръцете са отпуснати покрай тялото. Вдишвате и внимателно и едновременно повдигате от пода главата, ръцете и бедрата. Краката и ръцете са изпънати. Ще почувствате как мускулите на цялото тяло работят, за да се задържите така. Опитайте се като време да е 3-4 дълбоки и бавни вдишвания и издишвания. След това бавно се връщате в изходна позиция. Направете няколко повторения.

Снимки: iStock

Коментирай