Здраве и красота

Защо е добре да имаме растения на работното място

Намаляват стреса и тревожността

21.05.2021г. / 11 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Как изглежда вашето работно място? Има ли растения, които внасят уют в него? Оказва се, че всяко нещо в нашата работна среда има влияние върху мотивацията, производителността ни. Какви ползи може да има от красивите цветя на работното място?

Растенията подобряват креативността

Помагат ни да подобрим своята производителност. Съвсем естествено е, че красивите цветя в работното място, било то в офис или у дома, придават по-приятен вид на обстановката. Допринасят за поддържането на по-комфортна среда, особено ако са поставени на стратегическо място. Според редица проучвания, растенията допринасят за подобряване на работния процес. Също така носят усещане за вътрешен мир, свежест, позитивност.

Любимото лакомство разкрива каква личност сте

Намаляват стреса и тревожността

Работа и стрес – често срещана комбинация. За щастие има красиви растения, за които се смята, че могат да помогнат за намаляване на стреса на работното място. Според западни специалисти психиатри, поддържането на цветя в работното помещение спомага за прочистване на въздуха, избистрянето на мисълта, отпускане на напрежението. Ароматът и цветовете им също ни карат да се чувстваме добре. Тук може да видите няколко предложения за растения, които да добавите във вашия офис.

За привличане на късмет и просперитет

Според източната практика за щастлив живот фъншуй, някои растения привличат положителните вибрации, като по този начин спомагат за подобряването на любовта, късмета. Повече за тях вижте тук.

Свързани статии

Намаляват фоновия шум

Ако работите в големи и отворени офисни пространства с открити бетонни стени и подове и не само, вероятно сте забелязали неприятния фонов шум. Не във всички пространства има възможност за неговото „абсорбиране“. Фоновият шум може да се намали значително, ако в помещението се поставят големи саксии с растения.

Домашни растения, които облекчават симптомите на алергия

Намаляват разхода на енергия

Особено през летните дни. Растенията спомагат за повишаване нивата на влажност в помещението и според някои проучвания могат да намалят температурата с няколко градуса.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )