Здраве и красота

Как да употребяваме слънцето полезно и безопасно?

Какви са характеристиките на качествения и полезен слънцезащитен продукт

16.08.2021г. / 16 55ч.
Мария Дуковска
Как да употребяваме слънцето полезно и безопасно?

Всички знаем, че слънцето е жизненоважно за нашето съществуване. То има значение за основни метаболитни процеси (синтез и усвояване на витамин D), за основни психоемоционални състояния (контрол и баланс на настроението), за терапията на редица системни заболявания (напр. заболявания на опорно-двигателния апарат).

Хелиотерапията (лечението със слънце) е метод за лечение и подобряване на здравословното състояние чрез слънчеви бани с добре установена ефикасност при редица състояния.

От друга страна, и слънцето, както и всяка терапия трябва да се прилага в правилната доза и по правилния начин. Балансът между полза и вреда, най-често се определя от степента на ограничаване на UVA и UVB лъчите, които причиняват фотостареене на кожата и кожни заболявания (алергии, дерматити, рак).

Когато избирате слънцезащитен продукт, погледнете извън рекламното послание и потърсете такъв, който да следва професионалните препоръки на дерматолозите, а не модните тенденции.

Качественият и полезен слънцезащитен продукт има две основни характеристики:

1. Съдържа висок фактор на защита от UVA и UVB лъчите: SPF 50 + (разбира се, ако условията позволяват можете да разчитате и на по-нисък фактор, но при летните почивки високият фактор е силно препоръчителен);

2. Ефектът му се задържа за повече от два часа, т. нар. фотостабилност.

В последните години дерматолозите все повече акцентират не просто на степента на слънцезащита, но и силата на антиоксидантно действие на продуктите. Антиоксидантите пречат на проникването на инфрачервените лъчи (IR) и засилват естествените защитни механизми на кожата. Така тя е по-устойчива и по-подготвена срещу вредните въздействия.

Ето защо към добре гореспоменатите характеристики, дерматолозите добавят и още едно -съдържание на антиоксидантни вещества.

Слънцезащитният лосион SPF 50+ на испанската дермокозметика Laboratorios BABÉ е с висок SPF и антиоксидантна формула. Леката му текстура позволява бързо абсорбиране.

Водоустойчив. С матово покритие, без парабени, без алкохол, без минерални масла и дерматологично тестван.

Ако имате чувствителната кожа, тя ще се нуждае от допълнителни грижи. За да си спестите притеснения, зачервявания, обриви, прилагайте слънцезащитен продукт, специално създаден за чувствителна кожа. Прозрачният, слънцезащитен спрей SPF 30 е точно такъв.

Защитава ефективно и осигурява незабавен комфорт и дълбока хидратация.

Препоръчителен е както за чувствителна кожа, така и за кожа със светли фототипове или непоносимост към слънцето. Неговата Wet Skin технология позволява лесно и бързо нанасяне, дори и на мокра кожа. Това прави спреят изключително подходящ и за практикуващите водни спортове или за тези от нас, които не издържат 10 минути на хавлията и винаги са готови да се гмурнат в морето.

В слънцезащитната грижа за кожата не бива да забравяме, че кожата на лицето е по-деликатна от тази на тялото и следователно изисква по-специфична грижа и внимание. Ако кожата на лицето е комбинирана, мазна или склонна към акне кожа, перфектният слънцезащитен крем ще бъде без масло и некомедогенен - текстурата му не трябва да запушва порите. Laboratorios BABÉ препоръчва своя слънцезащитен крем за лице без масла с SPF 50+.

BABÉ се грижи и за нормалната до суха кожа. Тези типове кожа ще намерят идеалната защита и хидратация в слънцезащитния крем за лице с лека текстура и с SPF 50+.

Всички слънцезащитни продукти на BABÉ предотвратяват пигментацията и фотостареенето.

Защитената кожа осигуряват безгрижна ваканция и спокойно Ви оставя да се насладите на лятното слънце.

Коментирай