Здраве и красота

Как женшенът прави кожата по-красива

Подобрява тена ѝ

03.03.2022г. / 05 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Женшенът е една от най-мощните билкови съставки, влизаща в състава на редица козметични продукти в грижа за здравето и красотата на кожата. Той представлява билка, като са познати различни видове женшен – азиатски, американски, индийски, сибирски. Можем да открием лосиони, кремове, маски, които са обогатени със силата на женшена. Как помага на кожата ни да бъде по-красива?

Намалява фините линии и бръчките

Женшенът подпомага кръвообращението в най-малките кръвоносни съдове на кожата, като това подпомага и синтеза на колаген, благодарение на който кожата ни е по-гладка и стегната. Неговите антиоксидантни свойства предпазват кожата от вредното влияние на свободните радикали и други агресори от околната среда, които могат да предизвикат образуването на бръчки и дори рак на кожата.

15 начина да ползвате кокосово масло за повече красота

Не само по-млада кожа, но и по-сияйна

Още една причина да доверим красотата си на женшена е че той действа енергизиращо на кожата. Подпомага изравняването на тена ѝ, прави я по-жизнена, сияйна. Женшенът е богат на множество биоактивни съединения, включително сапонини, полизахариди, пектин, захар, витамини В1, В2, В12, пантотенова киселина и минерали, които благоприятстват кожните клетки.

Маски за лице от китайската медицина

Балансира омазняването

Още едно предимство на женшена за кожата е, че балансира синтеза на себум, което означава, че тя не изглежда твърде мазна или пък ѝ липсват естествените масла.

Свързани статии

Подходящ е и за чувствителна кожа

Още нещо, което отличава женшена е, че той има естествени противовъзпалителни свойства, които го правят подходяща грижа за чувствителни кожи, тъй като помага и за намаляване на подпухналостта и зачервяването ѝ. Смята се, че действа благоприятно и при кожи с акне и псориазис.

Намалява тъмните кръгове под очите

Те определено скриват нашата красота и свеж вид, карат ни да изглеждаме състарени, уморени. От друга страна, още една причина много козметични брандове да добавят женшен към продуктите си е защото той е показал добри резултати в намаляването на тъмните кръгове около очите.

Коментирай