Здраве и красота

5 масла за подхранване на сухата кожа на тялото, лицето и ръцете

Бързо възстановяват и омекотяват

22.04.2022г. / 05 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата на лицето и тялото се нуждае от всекидневни грижи и подхранване. Дори и вашият тип кожа да не е сух, различни фактори биха могли да доведат до това в определени части на тялото и ръцете, тя да стане по-суха, лющеща се, раздразнена. Дамите чиято кожа е по-суха и на лицето, знаят колко неприятно може да бъде усещането за опъване.

Хубавото е, че може да разчитате на грижата на някои етерични масла, които овлажняват сухата кожа и възстановяват нейната мекота. Тези масла са подходящи и за направата на домашни пилинги, леки масажи. Вижте някои от тях.

Бадемово масло

Едно от най-добрите масла за суха кожа и не само, е бадемовото. То съдържа олеинова киселина, а-токоферол. Олеиновата киселина улеснява абсорбирането на маслото от кожата.

Нежното масло от бадем обикновено се приема добре и от чувствителните типове кожа. Бързо овлажнява, омекотява и възстановява сухата и напукана кожа по цялото тяло. Може да се комбинира и с други масла като масло от канела, роза, лавандула или да се ползва самостоятелно.

Домашен серум с шипка против бръчки

Масло от кайсиеви ядки

Още едно невероятно, леко масло, което може да се използва върху тялото и лицето за подхранване на сухата и увредена кожа (но и коса). Маслото от кайсиеви ядки е богато на витамини като A, C, E и K. Хубаво е да се ползва в комбинации с базови масла като например кокосово масло.

Етерични масла за топене на корема

Слънчогледово масло

Слънчогледовото масло е изключително успокояващо, благодарение на съдържанието си на мононенаситени мастни киселини и техните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Нанасянето му с лек масаж може да помогне за подхранване и успокояване на сухата кожа. Може да се комбинира с масло от лавандула, което допълнително да увеличи усещането за релакс и грижа за себе си.

Свързани статии

Масло от жожоба

Още една чудесна грижа за възстановяване на сухата кожа на лицето, тялото и ръцете. Богато като консистенция, то лесно попива в кожата и незабавно я прави гладка и красива. Може да се комбинира с етерично масло от нар, бадемово масло, кокосово и други.

Витамин Е и чудесата му в полза на кожата

Масло от гроздови семки

Също леко масло, но богато на витамини, това масло влиза в състава на различни продукти в грижа за сухата кожа и не само за това. Смята се, че полифенолите, които се съдържат в маслото от гроздови семки, действат противостареещо. Също така, маслото действа антибактериално, противовъзпалително. Може да се комбинира с кокосово масло, масло от сандалово дърво, за забавяне появата на бръчки и други масла.

Коментирай