Здраве и красота

Домашен серум с шипка против бръчки

Намалява възпалението в кожата и стимулира регенерацията на клетките

27.04.2021г. / 05 59ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Шипковото масло е изпълнено с антиоксиданти. То има фантастичен ефект върху кожата. Действа като естествен овлажнител. Благодарение на антиоксидантите е прекрасно средство да забавите стареенето и да въздействате върху бръчките и фините линии. Маслото от шипка има свойството да успокоява и възпаленията, което го прави подходящо и при акне.

Маслото от шипка стимулира производството на колаген

Шипковото масло е богато на витамин А, който прониква дълбоко в кожата и стимулира синтеза на колагена. Това масло се абсорбира лесно, като прониква в дълбочина, бори се със свободните радикали, намалява тъмните петна и кръгове, както и бръчките.

7 ползи за кожата от маслото от шипка

Помага за балансиране на кожата от мазна към нормална

Шипковото масло има уникалното свойство да потиска прекомерната секреция на себум. Това балансира мазната кожа и я доближава към нормалния тип такава. Лъщенето и омазняването намаляват, а заедно с тях и запушването на порите и появата на пъпки.

Успокоява възпалението

Маслото от шипка има противовъзпалителни свойства. Затова е толкова полезно при акнетична кожа, както и за намаляване на зачервяването и раздразнението. Много богат източник е на витамин Е, който е естествен мощен антиоксидант.

Шипково масло при стрии, белези и пърхот

Можете да си направите домашен серум за гладка кожа без бръчки и несъвършенства. Ето какво ви е нужно:

  • 1 супена лъжица масло от авокадо, бадем или жожоба;
  • 1 супена лъжица розова вода;
  • 30 капки масло от шипка;
  • 2 капки масло от иланг-иланг;
  • 3 капки масло от здравец;
  • Бутилка със спрей бутон.

Смесете всички съставки в бутилката. Разклатете добре, докато се смесят напълно. Ако миризмата на етеричните масла е твърде наситена за вас, добавете още розова вода. Разклащайте преди всяка употреба. Нанасяйте с памучен тампон по няколко капки вечер.

Най-добрите масла против стрии

Коментирай