Здраве и красота

Вълшебни аромати, вдъхновени от сънищата

Колекцията на Sisley е съставена от шест аромата

26.03.2023г. / 11 59ч.
Аз жената
Снимка: Sisley

Снимка: Sisley

“Спящият сглобява образи така, както поетът сглобява думи...”

Маргьорит Юрсенар, Мечти и съдби (1938)

През месец март Sisley лансира колекцията с аромати Eaux Rêvées, вдъхновена от сънищата. Сънищата вдъхновяват нашата креативност, те ни зареждат с образи, спомени и усещания. А Eaux Rêvées изразяват това въображаемо място, където вдъхновенията се сблъскват, обединяват и се превръщат в едно цяло – вдъхновенията на различни поколения от семейство д’Орнано, създателите на Sisley.

Тази колекция е съставена от шест аромата с перфектна, амбивалентна природа, наречени с любимите имена на семейство д’Орнано. Потопете се в тези шест ароматни води, шест есенции, всяка свежа, флорална, подправъчна и топла. Акордите са интригуващи, точно катонашите мечти, отварящи прозорец към богати и мистериозни светове. Позволете си да бъдете отвлечени, отдайте се на внушенията, сякаш е игра. Сънищата отразяват дълбините на нашата душа, но също така и пресъздават лични и поетични връзки.

Колекцията започва с аромата Eau Rêvée d’Isa, който притежава дълбочината и лекотата на съблазнителна мечта. Пълен с контрасти, той обединява чудодейна комбинация от есенции и алхимия, която е едновременно очаквана и същевременно изненадваща.

Eau Rêvée d’Isa ключови нотки: Свеж жасмин, зареден със слънчева светлина: жизнеността на белия жасмин, смесена с интензивни подправки.

Началото е слънчево, ободряващо и кипящо от цитруси. Аромат с плодова, лимонена свежест на зелена мандарина, грейпфрут и зърна розов пипер, подсилени от нотка на подправки и лютив пипер. Цветно сърце съчетава пламенен жасмин със зелен чай и ефирен, горчив и обгръщащ нюанс. Базова цитрусова-шипрова нотка, омекотена от мускус, инжектира златиста светлина и оставя кожата с деликатен кадифен блясък.

***

Ако беше картина на стената, Eau Rêvée d’Alma щеше да изобразявафренска провинция с тръстика, реки и езера. Притежава коприненочистите дълбини на свежите води, като кристална песен, която те грабва и събужда.

Eau Rêvée d’Alma ключови нотки: Ирис между водата и леда: деликатно водно цвете, смесено със заскрежен кардамон.

Той избухва, пронизан със зелени нотки: студеният кардамон се среща с бергамот с фина чувственост и ярка нотка на босилек. Неговата флорална сърцевина е на чист, свеж букет, доминиран от мек течен ирис. Египетски жасмин, циклама и роза завършват този аромат. Базата му изненадващо внушава мистерията на шипър, сладострастието на пачули и ветивер и елегантността на скъпоценен кедър и сандалово дърво. Финалният резултат е кристален, радостен аромат.


***

Вкусът на една мечта... Изабел д'Орнано харесва вкуса на пикантен джинджифил и го съчетава със сложността на османтуса, цвете с прасковени и кожени нотки, като го инжектира в жизнен и радостен аромат, подобно на фантастично костюмно парти.

Eau Rêvée d’Aria ключови нотки: Чувствен, лютив османтус: цвят с плодово-кожен аромат, комбиниран с пикантен червен джинджифил.

Отваря се игриво и привлича вниманието със свежи, ободряващи цитрусови нотки: бергамот, мандарина, грейпфрут и лимон. След това се потапя леко и елегантно в екзотично сърце с плодови акценти.

Червеният джинджифил се среща с дързостта на османтус и топлината на праскова и кайсия. Изключителната основа е изваяна със силата на пачули и ветивер. Сладостта на бензое и ванилия заедно с мекотата на мускус придават елегантност на тази характерна вода с ориенталски нотки.

***

Изабел д'Орнано ни кани в утопична джунгла, съживена след дъжд: нова и невинна градина, изпълнена с митични птици и непознати звуци.

Атмосферата му е интригуваща, топла и парфюмирана, а началните нотки са лъчезарни.

Eau Rêvée d’Eliya ключови нотки: Тропически букет след дъжд: екзотични цветя, съчетани с тубероза и теменуга.

Eau Rêvée d'Eliya е щастливо творение от екзотични цветя, съчетани с тубероза и теменуга. Има флорално, слънчево начало и пленява със свеж, тръпчив полет и екзотичен цветен акорд: хибискус, пасифлора и франджипани. Сладката, пикантна нотка на бергамот предлага дълбочина. Сърцевината е сияйна, изградена около мощна, завладяваща тубероза, водеща към ефирно, лъчезарно цвете. Сладка турска роза и теменуга допълват този мистериозен букет. Сухият дървесен акорд на кедър, дълбочината на пачули и чувствеността на семена от амбрета придават на този парфюм неочаквана сила и устойчивост.

***

„Най-красивата от звездите се превърна в неговата гибел“, пише поетът Филип Деспортес в едно от красивите си възпроизведения на мита за Икар. Свободен и авантюристичен, Eau Rêvée d’Ikar, (кръстен на Икар) от своя страна черпи вдъхновение от лъчезарното слънце, свежестта и гордите пейзажи на Корсика.

Eau Rêvée d’ Ikar ключови нотки: Мастиково дърво: смолист храст, съчетан със земен ветивер.

Връхната нотка - свежа, жива зелена есенция на мастиково дърво е озарена от плодове - горчив портокал, бергамот и лимон, както и семена от моркови, за аромат със свежи, искрящи, изпълнени със светлина начални нотки. Сърцето съчетава мастиково дърво абсолют с флорални, подправъчни акорди: ирис, жасмин и оранжев чай пеко, всички затоплени от тръстика.

Eau Rêvée d’Ikar нежно разкрива своитетопли, неочаквани елементи: кожа, дърво, подправки... Базовата нотка е мощна и съблазнителна. Кехлибар, животински нотки на зелен цистус, заедно с дървесни акценти на сандалово дърво и корен от ветивер, ниотвеждат право в сърцето на Корсика.

***

Eau Rêvée d’Hubert е наречен в памет на Юбер д’Орнано, основателят на Sisley. Изабел д’Орнано е желала това творение да се отвори със силния, оригинален аромат, който се разпръсква, когато се разтрият кадифените листа на нейния прочут Pelargonium tomentosum.

Гераниумът се счита за мъжествената роза от парфюмеристите, защото този сорт излъчва интензивен аромат на мента, чисти зелени нотки и влажни земни акценти.

Eau Rêvée d’Hubert ключови нотки: Двустранен двуцветен гераниум: мощна ароматна основа, зередена със зелена енергия.

Откриването е студено, подправено със зелени нотки, а есенцията постепенно се затопля при контакт с кожата. Връхните нотки се отварят със свежестта на листа от шисо, бучу и мента. В сърцевината му египетският гераниум разпръсква своята благотворна розова, флорална сила, за да балансира сухия, дървесен нюанс от кедър от Вирджиния иземно-дървесните нотки на папирус. Базата, комбинация от пачули с мъхест акорд, се смесва с богатството на амброксан, придавайки на парфюма изискан, естествен аромат.
 

 

Коментирай