Здраве и красота

Прости трикове за бърз детокс на тялото

Как да постигнем детокс ефект с няколко лесни трика

31.05.2022г. / 13 03ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Често говорим за силата на детокс режимите, които ни помагат да укрепим здравето си, да се чувстваме по-силни и енергични, а и да изглеждаме добре. Но невинаги имаме възможност и желание да спазваме дълги периоди с ограничения, за да постигнем детокс ефект. Затова има и лесни трикове, които помагат да пречистим тялото по малко, но редовно. Ето три от тях.

Започвайте деня с чаша топла вода.

За още по-добър пречистващ ефект можете да изцедите и един лимон във водата. Един от най-ефективните детокс методи е хидратацията. Без вода тялото ни не може да оцелее, а клетките да функционират. Сутрините, които започваме с чаша вода дават възможност на организма да се възстанови след дългата нощна пауза без хидратация, а лимоновият сок оказва благоприятно въздействие върху храносмилателната система и спомага за изхвърляне на токсините.

Следобеден чай вместо кафе.

Билковите чайове са прекрасно средство да си набавим антиоксиданти, които укрепват здравето ни. Стимулират имунната система, хидратират тялото и ни засищат, така че да не мислим за вредни храни в следобедната почивка в офиса. Чаят може да ни предпази да не прекаляваме с храната и особено със сладките неща, за които мозъкът се сеща в миговете на умора.

Ексфолирайте кожата редовно.

Ексфолирането на кожата, както и масажите с масла, помагат да се изхвърлят токсините от кожата и да се подобри циркулацията на кръвта. С честото ексфолиране на кожата не само детоксикираме тялото, но и освежаваме кожата, която става по-сияйна и гладка.

Коментирай