Здраве и красота

Как да намалим фотостареенето на кожата на лицето?

За здрава и красива кожа през цялата година

23.05.2022г. / 16 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че 80% от излагането на слънчеви лъчи се случва по време на ежедневния ни живот и най-изложената област е лицето ни? Но какво ще кажете за влиянието на синята светлина, за която е известно, че на нея се дължат 25% от клетъчните увреждания?

За жалост, всеки ден лъчите, на които сме изложени ускоряват фотостареенето, което води и до по-ранната поява на бръчки и пигментни петна. Синята светлина увеличава вредните ефекти на UVA лъчите.

Тогава как може да си осигурим най-добрата защита за кожата от тези лъчи?

Несъмнено, кожата ни се нуждае от патентованата филтърна система на Eau Thermale Avène, TriAsorB™. Тя подсилва степента на защита на кожата от фотостареене, причинено от синята светлина и предлага най-високо ниво на защита от дълбоки и видими кожни промени. TriAsorB™ е първият ултраширокоспектърен слънцезащитен филтър за къси UVB-UVA лъчи, дълги UVA лъчи и синя светлина до 450 mn.

Големи количества синьо-виолетови видими лъчи присъстват в дневната светлина, а когато небето е ясно, те проникват още по-дълбоко в слоевете на кожата от UV лъчите. Тези лъчи са заредени с енергия и водят до оксидативен стрес, оказват промяна върху клетките още от първия час на „излагането“. Ден след ден, те увеличават риска от фотостареене, поява на дълготрайна хиперпигментация, бръчки.

Слънцезащитата е ежедневна грижа, а не грижа само когато сме на планина, море или басейн. Ето защо ни трябва верен съюзник в грижа за здравето и красотата на нашата кожа.

За щастие Eau Thermale Avène лансира нова серия слънцезащитни продукти за лице, с невероятни текстури, задоволяващи нуждите на кожата, Защитата от слънцето и фотостареенето вече е много лесна и естествена като ежедневната хидратация на кожата, без значение дали се намираме в градска среда на улицата или сме на плажа.

Кожата ни е хидратирана и защитена, благодарение на 6 формули, които отговарят на нуждите на всеки тип кожа на лицето. Лесни за нанасяне, обогатени с термална вода на Avène, а най-хубавото е, че текстурата е толкова лека за кожата, че веднага след нанасянето ѝ може да нанесем и грима си.

Без значение дали нашата кожа е нормална към мазна, суха или много суха, страдаща от акне, тя е защитена, подхранена. Формули, с леки пигменти, които подобряват тена на кожата, а според типа грижа за лице може да поглезим кожата си и с пудра от тапиока, оризова пудра, хидратиращ глицерин, монолаурин, който матира кожата. Перфектната слънцезащита за лице с 50 SPF за всеки ден. Изберете вашата грижа и се радвайте на слънцето през цялата година.

Коментирай