Здраве и красота

3 вълшебни трика против косопад

Активират растежа на косата с природни съставки

13.06.2022г. / 10 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е явление, което може да засегне всяка жена в различни възрасти. Може да е моментен проблем, но може и да продължи дълго, като ви накара да се изплашите до смърт, виждайки падащите кичури. Причините за косопад са много и различни.

Помага ли наистина кокосовото масло при косопад?

Каквато и да е причината обаче, има някои ефективни начини да противодействате на косопада, с които не само да спрете падането на косата, но и да активирате наново растежа на нови и здрави косми. Необходими са някои природни съставки, които имат мощни свойства против косопад. Това са лук, лимон и масло от здравец.

Ето как да използвате тези вълшебни съставки против косопад.

Сок от лук против косопад

Миризмата на лука може да е силна, лютива и неприятна, но тя се дължи на една активна съставка в лука, която има мощни ползи против косопад. Това е алицин. Той има свойството да активира космените фоликули и да стимулира растежа на косата. Алицинът подобрява кръвообращението в скалпа. Той е важен медиатор в развитието и растежа на фоликулите на косата, според healthline.com.

Каква е връзката между отслабването и косопада?

Смелете няколко глави лук в блендер. Прехвърлете ги в тензух, увийте и изстискайте силно сока от лука. Може и да окачите тензуха над купа, в която да се отцедят соковете. След това нанесете сока върху скалпа, увийте с найлонова шапка и оставете да подейства минимум 20 минути. Може да нанесете сока и с памучен тампон върху скалпа. След това измийте с шампоан.

Сок от лимон

Прясно изцеденият лимонов сок съдържа големи количества витамин С. Той е мощен антиоксидант, който спира косопада и активира растежа на косата. Може да се използва и етерично масло от лимон, което има също толкова мощни свойства. Изстискайте няколко лимона. Нанесете сока от тях върху скалпа и отново оставете да действа 15-20 минути. След това измийте с шампоан.

5 билки, помагащи в борбата с косопада

Можете да използвате етерично масло от лимон, като разредите няколко капки от него в 4-5 супени лъжици кокосово масло. Нанесете като маска и оставете да действа 1 час. След това измийте.

Масло от здравец и рициново масло

Здравецът е растение с наситени аромати и етерични масла в състава си. Маслото от него е концентрирано и много ефективно в борбата с косопада. Етеричното масло от здравец насърчава растежа на косъма, като стимулира кръвообращението и подхранването на космените фоликули.

5 витамина при косопад

Смесете три капки масло от здравец с осем капки рициново масло в купа. Разбъркайте добре. Втрийте в корените на косата. Оставете да действа през цялата нощ. На сутринта измийте.

Коментирай
Свободно време